Egpu för Mac

Med nya Mac OS High Sierra som släpps i höst får Macanvändare för första gången ett enklare sätt att ansluta externa grafikkort, egpu, utan olika hack. Det meddelade Apple under sitt öppningsanförande på WWDC i samband med att företaget presenterade nyheten att Mac OS också får stöd för vr.

Eftersom vr kräver rejält tilltagna grafikkort som fram tills nu inte har funnits i några Macar kommer utvecklare som vill komma igång med tekniken behöva egpu (eller en uråldrig Mac Pro från 2010 eller 2012). Det har Apple förutsett, och har nu börjat sälja ett paket med ett egpu-chassi från Sonnet, ett AMD Radeon RX 580 och en usb-hubb från Belkin. Kunder får även en rabatt kupong på 100 dollar för HTC Vive, så länge lagret räcker.

Chassit, Sonnet Egfx Breakaway Box 350, kommer börja säljas fristående i juli för rekommenderat pris 300 dollar, medan Apples paket kostar 600 dollar (eller motsvarande i lokal valuta). Det gör Apples paket förvånansvärt prisvärt för utvecklare som vill använda AMD-grafikkort (och eftersom Nvidia-kort ännu inte fungerar med High Sierra är det förmodligen de flesta).

Den första betaversionen av High Sierra har redan stöd för egpu-chassin, och inte bara det Apple säljer utan även andra, till exempel Akitio Node.