En ny rapport från Nikkei påstår att Apple kommer att ta sig an mikro-led för sina smarta klockor redan nästa år, skriver 9to5Mac. Rapporten uppger också att Apple kommit en bra bit i satsningen och hoppas kunna lösgöra sig från leverantörer som exempelvis Samsung, som ryktas leverera oled-paneler till Apples Iphone 8.

För dig som är obekant med tekniken så är mikro-led en mikroskopisk variant av vanliga led-skärmar, där varje pixel har en egen ”skärm”. Tack vare detta får panelerna mer ljusstyrka och blir mer energieffektiva.

Skulle uppgifterna vara sanna innebär det att Apple är det enda företaget som är redo för tekniken. Det är dock varken en snabbproducerad eller särskilt billig historia. Enligt Nikkei är det ”inte sannolikt” att företagets smarta telefoner inom en snar framtid utrustas med mikro-led, men att det finns en god chans att Apple Watch gör det. Skiftet kan till och med ske under 2018.

Redan förra året började ryktena säga att Apple var sugna på tekniken och att det skulle ske under 2017. Så lär det med andra ord inte blir.