Det är inte första gången som Apple öppnar upp sig efter en produktlansering, snarare verkar det ha blivit en ny tradition för Apple att sätta sig ned med delar av pressen efter en lansering – och ofta med poddaren, bloggaren och Apple-kännaren John Gruber.

Missa inte: Allt vi vet om Homepod – Apples smarta högtalare

Som tidigare år är det Apple-cheferna Phil Schiller och Craig Federighi som låtit sig bli intervjuade av John Gruber för sin podcast The Talkshow. 9to5mac lyssnade på live-intervjun, och det finns några godbitar värda att lyfta fram.

Ipad Pro
Foto: AppleIpad Pro 10,5 tum.

Bland annat betonade Phil Schiller att Apple fortfarande satsar mycket krut på Macen, något som tidigare blivit ifrågasatt, och att företaget tror att det finns en verklig efterfrågan på en allt i ett-dator med proffsprestanda – därav Imac Pro-lanseringen.

Ett uppdaterat Safari var en av nyheterna under eventet, där bland annat en hastighetsjämförelse gjordes med Chrome (där Safari inte bara hävdades var snabbare än Chrome, utan också världens snabbaste webbläsare under Mac OS High Sierra). Jämförelsen på scen gjordes för att Federighi var, fritt översatt, ”less på att folk inte ger dem ett erkännande”, och syftade på arbetslaget bakom Safari.

Vidare berättade Apple-cheferna att man är mäkta stolt över skärmen i nya Ipad Pro, samt att medan konkurrenter fokuserar på upplösning väljer Apple istället att satsa på hög uppdateringsfrekvens, bättre färgåtergivning och vad man kallar True Tone, det vill säga automatisk vitbalansering.

Läs också: Du kan skriva till Siri i IOS 11 – så aktiverar du funktionen

Gruber gjorde också en jämförelse mellan Apples nya smarta högtalare Homepod, och företagets gamla Ipod-högtalare Ipod Hi-Fi, som blev allt annat än en succé. Schiller svarade då:

– Ibland behöver man försöka igen för att få till det. Det (Homepod) är en annan produkt, i en annan tid, och har ett annorlunda användningscenario. Och så finns en stor skillnad; vårt ljud-team är otroliga nu för tiden, som ni har sett med Iphone 7:s stereohögtalare, fyra högtalare i Ipad Pro, Airpods. De är riktigt duktiga.

Hela intervjun lär dyka upp i en podcast-spelare nära dig inom en snar framtid, eller på John Grubers blogg Daring Fireball.