Nya Ipad Pro i all ära, men kanske vill du inte punga ut 7 500 kronor för en Ipad. Ipad 9,7 tum är fortfarande en fullt duglig och kraftfull Ipad som passar de flesta behov. Vi berömde den bland annat för att vara prisvärd i vårt test och står fast vid det även nu, några månader senare.

Läs mer: Det här är Apples kanske mest prisvärda produkt – vi testar nya Ipad (2017)

Vill du få lite mer produktivitet ur paddan är ett tangentbord ett bra tillbehör. Dels för att det blir enklare att skriva, dels för att vi då får tillgång till kortkommandon, till exempel för att öppna nya flikar i Safari eller kopiera text med cmd + c och cmd + v.

Då Apple inte tillverkar ett eget tangentbord till sin Ipad 9,7 tum får vi se oss om efter det på annat håll. Inte ens Apples Smart Keyboard för Ipad Pro 9,7 tum från 2016 passar den nya budgetpaddan – Ipaden saknar rätt sorts Smart connector som tangentbordet behöver.

Som tur är finns det några bra tredjepartsmodeller att välja på. Ett par av modellerna i den här artikeln är kombinerade tangentbord och skal som bara passar Ipad 9,7 tum. Andra är vanliga men kompakta tangentbord med bluetooth som går lika bra att använda till Macen som till Iphone, och andra Ipads.

Alla tangentbord utom Brydge säljs i nordisk version i Sverige, även om bilderna ibland visar annat. 

Missa inte: Här är nya Ipad Pro – med 10,5-tumsskärm

Slim Folio

1. Logitech Slim Folio – tangentbord och fodral i ett

Först ut, ett givet tangentbords-alternativ från tillbehörsspecialisten Logitech. Slim Folio är fodral och tangenbord i ett, och håller därmed paddan skyddad mot smällar och stötar. Slim Folio är framtagen specifikt för nya Ipad 9,7 tum, så passformen ska vara perfekt.

Kanske bäst av allt är batteritiden – fyra år! Detta tack vare en lågenergivariant av bluetooth. Batteritiden är beräknad på om vi använder tangentbordet för i genomsnitt två timmars skrivande per dag.

Här kan du läsa ett test av Logitech Slim Folio!

Mer info: Logitech
Pris: 1 099 kronor, finns att köpa via Logitechs webbshop.

Apple iPad 9.7" 32GB Pris vid test: 3790 kr.

Bästa pris just nu: 3575 kr