Homepod upptäckt ute i det "vilda"

9to5Mac rapporterar att Apples smarta högtalare, Homepod, upptäckts ute i det ”vilda” så här ett par månader innan den officiella releasen i december.

Det är på sociala medier som högtalaren synts till, bland annat av en Instagram-användare vars bild skvallrar om att hon har en i sitt kök. Den är taggad i Shanghai, Kina, och bakom den syns även laddaren.

Vem personen är, och vilken position hon har på Apple, är oklart. Det kan vara allt från en lokal chef till en återförsäljare men mer information än så finns inte.

#homepod

Ett inlägg delat av Linc (@themrlinc)

Och förutom Instagram-posten har Twitter-användaren Benedict Evans delat med sig av en skärmdump där Homepod syns i hans kontrollcenter. Även där finns spår av ett kök vilket indikerar att den är någon form av Apple-användare i Menlo Park, Kalifornien, som testar Homepod.

När Homepod kommer till Sverige framgår inte men förhoppningsvis dröjer det inte långt efter USA-releasen.

Äldre:

Så kommer Iphone hitta Homepod

Ända sedan högtalaren Homepod först visades upp har det ryktats att företaget Inventec Appliances ska stå för en del av tillverkningen, medan Foxconn kommer in som ytterligare en tillverkare under 2018.

Läs också: Leveranstiden för Airpods sjunker för första gången sedan december

Inventec Alliances vd David Ho berättade att företaget kommer hinna producera en relativt liten mängd av högtalaren – 500 000 exemplar – innan året är slut. Det skriver Nikkei.

Det ser alltså, som vanligt, ut att bli svårt att få tag på en Homepod under 2017 när hela världens intresserade Homepod-spekulanter får dela på en halv miljon exemplar. Produktionen lär dock gå upp rejält under 2018.

Det bör som vanligt tilläggas att detta rör sig om obekräftade ryktesuppgifter som Apple aldrig kommer bemöda sig att varken bekräfta eller dementera, och saker kan hinna ändras fram till lanseringen.

Allt vi vet om Homepod – Apples smarta högtalare

Homepod. Så kallar Apple den nya högtalare företaget presenterade under måndagens öppningsanförande på WWDC. Det handlar alltså om den ”Siri-högtalare” det har gått rykten om den senaste tiden, och det verkar som att Apple återigen ville visa upp den innan allt för många läckor hade hunnit göra den mindre intressant.

Sammanfattning: Här är alla nyheter från Apples WWDC-event

Homepod kommer nämligen inte börja säljas förrän i december, och till att börja med bara i USA, Storbritannien och Australien.

Musiken står i första rummet

Homepod
Foto: Apple

Apple har alltid haft nära till musiken, inte minst genom Steve Jobs stora musikaliska intresse. Företaget har försökt en gång tidigare med en högtalare, men den var ett försäljningsfiasko och glömdes snabbt bort. Nu ger Apple sig på det igen, och den här gången handlar det om att utmana kungen av trådlösa högtalare: Sonos.

Homepod är – vilket kanske förvånar en och annan läsare – först och främst en häftig högtalare. Apples ingenjörer har jobbat hårt på att ta fram en modern, tekniskt avancerad högtalare som i ett så kompakt format som möjligt fyller ett rum med sköna toner.

Baselementet är speciellt framtaget för att ge så djup och rik bas som möjligt utan att bli speciellt stort. Membranet har en rejäl slaglängd på 20 millimeter, och det drivs av en likaledes specialdesignad förstärkare. Sju strålformande diskantelement sitter placerade runt baselementet och kan tillsammans rikta och anpassa ljudet så att det ger en optimal ljudbild för just det rum och den plats där högtalaren är placerad. Varje diskantelement har en egen specialdesignad förstärkare.

Förutom att spela musik direkt från ditt Apple Music-konto kan Homepod användas som högtalare för annan musik från din Iphone, Ipad eller Mac med Airplay 2, en uppdaterad variant av Airplay med stöd för högtalare i flera rum. Apple TV kommer också bli en Airplay 2-mottagare i och med TV OS 11 som släpps i höst.


Så fungerar aktiveringen av Homepod 

Homepod-aktivering

Utvecklaren Guilherme Rambo har haft en bra månad. Först gick han igenom Homepod-mjukvaran som Apple släppte i juli och kunde avslöja många detaljer om bland annat Iphone 8. Nu har han satt tänderna i den senaste betaversionen av IOS 11 och fortsätter göra upptäckter, rapporterar 9 to 5 Mac.

Den här gången går upptäckten åt andra hållet: IOS-simulatorn för Xcode avslöjar nämligen hur det kommer gå till att aktivera Homepod.

Processen påminner mycket om hur Airpods-aktivering redan fungerar. Du startar Homepod och öppnar inställningsappen som hittar den. Om du aktiverar den får du välja språk, fylla i de fyra sista siffrorna ur Homepods serienummer som säkerhetsåtgärd, och kan sedan dela inställningar för Apple-id, wifi, Siri och analys från din Iphone.

Inställningarna för en ny Apple TV och för Whole House Audio, en funktion som gör att du kan placera flera Homepod i olika rum och styra dem centralt, kommer också fungera snarlikt.

Visslar på Iphone

Guilherme Rambo har fortsatt rota i betaversionerna av Apples kommande operativsystem. Nu har han upptäckt att Homepod kommer använda ett något mindre digitalt sätt att kommunicera med Iphone.

Homepod visslar

En skärmdump i den senaste IOS 11-betan visar nämligen att Iphone kommer lyssna efter en speciell ton som Homepod kommer spela för att initiera parkopplingen. Det påminner om hur Apple Watch kan parkopplas med Iphone genom att visa en speciell bild som Iphone läser av med kameran.

På skärmen syns även ett alternativ för att aktivera manuellt, som kan handla om att Siri läser upp en kod som du sedan matar in på telefonen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning