Inför måndagens WWDC-event har Apple registrerat ett antal produkter i den Eurasiska ekonomiska unionen, något som tyder på att vi får se nya datorer och en uppgradering av Ipad Pro.

Uppgiften om nya datorer styrks av att leveranstiden på Macbook Pro har blivit allt längre på sistone, något som kan tyda på att Apple rensar ut lagret inför en stundande uppgradering.

En annan uppgift gör gällande att tillverkningen av Siri-högtalaren har kommit i gång. Om den kommer att visas upp redan på måndag är emellertid oklart.

Apropå Siri sägs den röststyrda assistenten bli ännu smartare i och med IOS 11, bland annat kommer stöd för fler tredjepartsprogram att läggas till.

Vad gäller Mac OS 10.13 hoppas vi få se en rad förbättringar, däribland det nya filsystemet APFS, ett omdesignat Itunes och förbättringar av Continuity.

Redan nu vet vi att Apple kommer uppdatera Swift Playgrounds på måndag, något som gör det möjligt att styra robotar och drönare med hjälp av Ipad-appen.

Avslutningsvis kan vi konstatera att det nu har sålts IOS-appar för 100 miljarder dollar, vilket innebär att utvecklarna fått dela på 70 miljarder dollar sedan 2008.