Ryktena går heta om huruvida vi kommer få se en Siri-högtalare från Apple eller inte. Nu påstår journalisten Mark Gurman på Bloomberg, som får anses vara en relativt trovärdig källa, att Apple redan påbörjat produktionen av en smart högtalare. Högtalaren kan komma att visas upp redan på årets WWDC, men den ska inte vara redo för försäljning förrän senare i höst. 

Siri
Är det så här den kommer att se ut? Bild: iFunnyVlogger

Missa inte: Här är beviset på att vi får se ny hårdvara på WWDC

Högtalaren ska givetvis kontrolleras med Apples Siri, och samtidigt kunna agera hub för Homekit. Idag krävs antingen en Apple TV eller en Ipad med strömsladden inkopplad i hemmet för att kunna automatisera lampor, sensorer och liknande.

Bra ljud och en tät integration med övriga Apple-produkter ska få högtalaren att sticka ut från konkurrenter som Google Home och Amazon Echo, och dessutom locka fler att använda Apple Music istället för Spotify, Google Play och liknande.

Något förvånande påstår Gurman dock att högtalaren inte kommer att ha en skärm – vilket går emot vad Apple tidigare sagt om produkter av den här typen.

Analytikern Ming-chi Kuo har tidigare hävdat att det finns en 50 procent stor chans att Apple släpper en Siri-försedd Google Home-utmanare på årets WWDC. På måndag den 5 juni vet vi.