Todoist – seriöst arbetsverktyg där det viktigaste kostar extra

Todoist är det kanske mest seriösa arbetsverktyget i det här testet. Visst går det att använda Todoist som en enkel att göra-lista, men det märks att appen är mer tänkt som ett verktyg för större arbetsuppgifter, gärna för en grupp människor som samarbetar kring ett projekt (vi kan till exempelvis chatta och samarbeta med kollegor i appen).

Todoist

Todoist gör det väldigt enkelt och pedagogiskt att dela in uppgifter i olika projekt med underkategorier, samt att tilldela varje punkt etiketter och taggar i olika färger. Det är enkelt att hålla isär påminnelser för till exempel jobbrelaterade respektive privata saker. Vi kan skriva in påminnelser med ett naturligt språk (även på svenska) och sortera våra åtaganden i en inkorg, saker som ska göras under dagen, eller någon gång under kommande sju dagar.

Appen är fullt användbar i gratisversion, men för att faktiskt få våra påminnelser pushade till mobilen behöver vi punga ut för ett premium-abonnemang – 299 kronor per år. Gör vi inte det får vi alla fall en notisbricka på appikonen som skvallrar om att vi har saker att göra idag, och vi kan också placera en widget i IOS som snabbt visar kommande uppgifter.

Men Premium bjuder på rätt nyttiga uppgraderingar för den seriösa användaren. Då får vi tillgång till saker som pushade påminnelser till mobilen, eller påminnelser via e-post eller till och med sms, baserade på valt datum och tid eller på platsangivelser. Premium ger också möjlighet att ladda upp ljudfiler, bilder eller andra filer via exempelvis Dropbox eller Google Drive.

Todoist

Här finns också ett poängsystem (se ovan) som inte alls är nödvändigt, men ändå lite småroligt. Vi får poäng efter hur många uppgifter som avklaras, och kan även spåra vår produktivitet i en graf.

En av fördelarna med Todoist är att vi kommer åt det från nästan var som helst – Apple Watch, Iphone, Ipad, på Macen, eller genom en webbläsare. Och alla klienter är gratis, även Mac-versionen. Däremot saknas stöd för Siri.

Todoist kan mycket, men för att få en av de kanske viktigaste funktionerna – påminnelser som plingar till och meddelar oss när något ska göras – krävs ett premiumabonnemang. I övrigt är Todoist ett väldigt bra sätt att organisera sina förehavanden i både privatlivet och yrkeslivet, med ett stilrent och effektivt gränssnitt dessutom.

Fakta: Todoist
Funktion: App till IOS och Watch OS (även Mac) för påminnelser.
Testad version: 11.3.6
Utvecklare: Doist
Pris: Gratis, Premium kostar 299 kronor per år
Länk: Todoist i App Store

plus

Gratis, även på Mac
Finns på svenska 

minus

Pushade påminnelser kräver Premium
Bara prenumerationsmodell

Betyg: 4 av 5