Due – fortsätter påminna tills vi är klara

Due gör saker och ting lite annorlunda i det här testet. När Anydo och Things är mer av fullfjädrade aktivitetshanterare, är Due en mer avskalad upplevelse som passar bäst för att snabbt anteckna en påminnelse utan att behöva placera saker i listor eller projekt.

Due
Till vänster: Påminnelser. Till höger: Sidomenyn.

Faktum är att det inte ens går. Alla våra påminnelser hamnar istället i en lång lista, enbart kronologiskt sorterade efter när vi angett att de ska utföras. Men ibland behöver vi inte mer än så av en påminnelse-app. (En ännu mer avskalad sådan och före detta favorit hos undertecknad är appen Clear, som dock knappt blivit uppdaterad sedan 2015 och därför är svår att rekommendera).

Den här appens specialitet är istället hur den hanterar snooze-funktionen med upprepningar av påminnelser. Som standard påminner Due nämligen oss gång på gång tills vi faktiskt gör något åt saken, antingen genom att skjuta fram påminnelsen en timme eller genom att klarmarkera den.

Due

Vi kan ställa in ett standardval för alla påminnelser (exempelvis att upprepa varje kvart), men varje påminnelse kan också få sin egen anpassade snooze-tid. Kanske räcker det med att bli påmind en gång i timmen om att betala den där räkningen eller att gå ut med soporna. Vi kan också skriva in datum och tider med ett naturligt språk, även på svenska.

Appens andra specialitet är återanvändbara timers, alltså tidtagare som med ett enkelt svep nollställs. Lämpligt om man till exempel alltid har kaffet i kaffepressen fyra minuter varje morgon.

Due
Till vänster: Återanvändbara timers. Till höger: Due har stöd för 3D Touch.

I övrigt är den en väldigt enkel app som inte bjuder på några överraskningar. Utseendet börjar se lite daterat ut, åtminstone i jämförelse med Things. Due kan synka till andra enheter med hjälp av Icloud, men saknar också en del viktiga funktioner som gör att appen inte riktigt är med och tävlar om förstaplatsen här. Däribland stöd för Siri.

Men Due bjuder ändå på några unika funktioner som passar väl för vissa behov. Kanske är 50 kronor lite väl högt för vad vi får, men appen är väldigt effektiv har dessutom Apple Watch-app som fungerar rätt bra.

Fakta: Due

Funktion: App till IOS och Watch OS (även Mac) för påminnelser och timers. 
Testad version: 2.4.2
Utvecklare: Due Apps
Pris: 50 kronor
Länk: Due i App Store

plus

Upprepande påminnelser
Effektiv och snabb

minus

Inga projekt eller kategorier
Saknar Siri-stöd

Betyg: 4 av 5