Doo – kortbaserade påminnelser

Appen Doo kommer med ett gränssnitt som cirkulerar kring kort. Överallt navigerar vi genom att nya kort dyker upp på skärmen. Ett nytt kort för att skapa en påminnelse, ytterligare ett nytt för att ställa in tid och ett annat för att justera inställningar. För att lämna en viss meny behöver vi inte gå ända upp till krysset i vänstra hörnet, det räcker med att svepa kortet rakt nedåt. Allt känns modernt och lättnavigerat, och typsnittet kan enkelt förstoras om det känns för litet. Väldigt snyggt.

Bra fungerar det också, för det mesta. Möjligen är det lite förvirrande att kommande påminnelser inte visas på det som blir ”startskärmen” i appen. Istället får vi gå till en undermeny där kommande och avklarade notiser visas. När det väl är dags att uträtta uppgiften syns den dock redan på startskärmen.

Doo

Utvecklarna bakom Doo menar att det här kortbaserade systemet ska göra det lättare att inte skjuta upp saker, genom att bara se de påminnelser som är närmast i tid först. Vi tycker inte det gör någon större skillnad, men visst kan det fungera för en del.

När vi ställer in tid för en kommande syssla finns snabbval för i morgon eller i kväll. Som standard betyder ”i kväll” samma dag klockan 18:00, men dessa detaljer kan justeras efter eget tycke.

Doo

Vi kan upprepa påminnelser, varje dag, vecka, månad eller på helt eget vis. Vi kan också aktivera en extra ”störande" typ av notis för de där lite extra viktiga uppgifterna som vi bara inte får glömma. Då påminner appen oss tre gånger i rad, tio minuter efter varandra. Men riktigt samma avancerade ”snoozande” av notiser som i Due finns inte här. När det kommer till upprepande påminnelser är Due hittills svårslagen.

Doo är långt ifrån testets mest avancerade app, snarare är det en effektiv påminnelse-app bara för just påminnelser. Här finns inga poängsystem som i Todoist eller genomtänkta system för att skapa uppgifter, underuppgifter, listor och annat som i Things 3. För varje påminnelse kan vi dock lägga till en anteckning och en liten checklista, vilket ändå gör Doo något mer funktionsrik än den väldigt enkla Due.

En intressant fördel är att vi kan dela påminnelser med andra genom att skicka dem en länk. Det finns inget stöd för Siri, men Icloud-stöd för att synka påminnelser mellan enheter finns däremot.

Doo ger oss snygg och lättanvänd app. Den är inte direkt bäst på något, men gör det den ska för ett rimligt pris. Väl värd att kolla in.

Fakta: Doo

Funktion: App till IOS och Watch OS (även Mac) för påminnelser.
Testad version: 2.2.6
Utvecklare: Ciarlo Software.
Pris: 50 kronor
Länk: Doo i App Store.

plus

Snygg och lättanvänd.
Dela påminnelser med andra.

minus

Egentligen inte bäst på något.
Bara påminnelser.

Betyg: 4 av 5