Wechat och många andra kinesiska sociala medier har länge haft en ”dricks”-funktion som gör att användare kan skicka mindre belopp till varandra utan avgift. Det används bland annat i stor utsträckning för att ge pengar till andra som skapar nya emoji och annat innehåll.

Nu vill Apple få stopp på det, skriver Wall Street Journal. Företaget har bett Tencent-ägda Wechat och andra företag att ta bort funktionen eller byta till Apples system för köp-i-appen (som innebär att företaget tar 30 procent av beloppet i avgift).

Flera utvecklare som tidningen har talat med är frustrerade, och menar att Apple vill ha betalt utan någon motprestation. Utvecklarna ser inte dricks som samma sak som en betalning, eftersom det handlar om att ge pengar som en form av uppskattning av något som du redan har konsumerat, och inte något du måste ge för att få konsumera.

Med närmare en miljard användare är Wechat en gigantisk plattform i Kina och frågan är hur hårt Apple är villigt att driva sin linje för att inte riskera att driva kinesiska användare till Android.