Apple är ett av de teknikföretag som har kommit längst i arbetet att göra sina operativsystem och produkter tillgängliga för användare med nedsatt syn, hörsel, rörelseförmåga eller andra funktionsnedsättningar.

Idag är det internationella tillgänglighetsdagen (på engelska kallad global accessibility awareness day) och det uppmärksammar Apple med tre intervjuer med Tim Cook utförda av tre prominenta youtubare som är aktiva tillgänglighetsförespråkare.

Rikki Poynter – döv youtubare som diskuterade textning och olika Apple-produkter. Cook frågade om hon har använt Clips, som har automatiska undertexter. Poynter frågade varför Apple bryr sig om tillgänglighet, och fick ett ingående svar vars kontenta är att lika för alla är ett grundläggande värde hos Apple.

Tatiana Lee är modell och modebloggare, och född med ryggmärgsbråck. Hon har tidigare varit med i en reklamfilm för Apple som uppmärksammade olika tillgänglighetsfunktioner. Med Cook diskuterade hon bland annat Apple Watch.

James Rath är en blind fotograf och filmmakare, utöver sitt engagemang för ökad tillgänglighet. Han snackade en lång stund med Cook om Homekit och röststyrning.