Många av oss har en jobbmobil vid sidan av ordinarie telefon, och att använda två telefoner samtidigt kan ju bli aningen rörigt. Därför är det smidigt om telefonen kan hantera två simkort samtidigt – något som Android-lägret haft stöd för ett tag, även om det blir allt mer ovanligt.

Iphone däremot är lite klurigare. Apple har aldrig släppt en Iphone med stöd för två simkort. Det finns dock en del trick för att ha två nummer parallellt.

Två simkort

Vi börjar med den mest uppenbara av dem alla. Och som nämnt finns det ingen Iphone med stöd för två simkort varvid vi får hitta en annan lösning.

Neecoo Magic Card

Det här är en adapter som låter dig ha två simkort samtidigt, men via bluetooth. Prylen synkroniserar med ett andra mikrosimkort till din Iphone och du kan ringa, smsa och även ta bilder från det andra kortet. Adaptern klarar av avstånd upp till tio meter.

Först behöver du ladda ner appen (gratis) från App Store och därefter behöver adaptern inhandlas. Den finns på brittiska Amazon för cirka 400 kronor.

Simore

En annan lösning, som liknar Neecoo Magic Card, är Simore. Det här företaget säljer adaptrar för två simkort till alla Iphone-modeller från 4 till 7, och även för trippelsim. Priserna ligger runt 400 kronor för Iphone 7.

simore

Skype

Här är den ultimata lösningen för problemet med två nummer – använd Skype och betala för ett nummer. Funktionen heter kort och gott Skype-nummer.

Du kan fritt välja landsnummer och det går att svara på samtliga enheter som har en Skype-klient installerad. Detta inkluderar din Iphone, men även Macen och din Ipad. Skype-nummer säljs i prenumerationer om tre månader eller ett år. Och glöm inte att ladda ner Skype-appen.