Microsofts Build-konferens är i full gång, och där visade man bland annat ett nytt sätt att att länka appar mellan IOS och Windows 10. Det skriver bland annat The Verge.

I en kommande uppdatering kommer utvecklare kunna länka ihop Windows 10 med appar på både IOS och Android. Användare kan då öppna ett program på Windows 10 och, med hjälp av Microsofts digitala assistent Cortana, enkelt öppna samma app på sin mobil.

Missa inte: Amazon Prime TV till Apple TV – då gräver företagen ned stridsyxan

Goda nyheter för den som använder Windows och IOS tillsammans, men det är knappast något som fullt ut kan tävla med Mac OS och IOS samarbete i form av Handoff, Continuity och det faktum att de flesta program och appar vi använder till vardags finns till både Mac och Iphone. Däremot finns en liknande funktion för universella urklipp i uppdateringen, liknande det som finns mellan IOS och Mac OS.

På konferensen visade Microsoft även upp Xamarin Live Player, vilket är ett nytt sätt att bygga och testa appar för IOS på en Windows-dator. Det här är första gången som en IOS-app kan utvecklas utanför en Mac-miljö, något som Thurrot först noterade.

De nya funktionerna kommer till hösten i en uppdatering till Windows 10 Creators Update.