Hög kvalitet på glaset ger bättre bilder

Men huvudnumret här är så klart linserna, och där är kvalitén lyckligtvis bättre. Glaset verkar hålla hög kvalitet, men så är det också en rätt dyr produkt. Core Lens Set kostar runt tusenlappen och då ingår inte skalen (som dock går att köpa till via Olloclips hemsida).

Bilderna vi tar med linserna håller nästan samma höga kvalitet som Iphones egen kamera. Skärpan är fin och även i mörkare miljöer presterar de bra. En aning ljus försvinner på vägen med lite mörkare bilder som resultat, men inte nämnvärt mycket.

Klicka på bilden för att se en större version!

Fjällgatan
Linserna har fyra glaselement, vilket ska säkerställa högre kvalitet. Iphones egna kamera har sex stycken element.

Vi märker att en viss färgblödning uppstår i bildens utkanter, vilket kan bli ett problem om vi ska skriva ut och förstora bilderna rejält, men i vardagligt användande är det inget vi märker av om vi inte zoomar in väldigt mycket. Det duger för Instagram och Facebook – och mer än så också. Överlag ser det helt enkelt väldigt bra ut. Ett linsskydd och en mikrofiber-duk följer med, så det är lätt att skydda glaset och hålla det rep- och kladd-fritt.

Klicka på bilden för att se en större version!

Olloclip
När bilden är rejält inzoomad ser vi en del färgblödning och oskärpa vid trädets grenar.

Även Fish-eye och macro-objektiven håller hög kvalitet. Vi antar att samma typ av glas sitter här, bilderna tyder inte på något annat i alla fall. Bilderna blir såklart lite mer lekfulla med den extrema vidvinkeln på fish-eye-linsen, och 15 gånger förstoring på macro-linsen är imponerande.

Klicka på bilden för att se en större version!

Olloclip
Det gäller att vara stadig på handen för att få knivskarpa macro-bilder. Här var vi inte det.

Mest användbar tycker vi ändå superwide-linsen är. Den ger plats för fler vänner och större landskap i bild, utan att bilden blir på tok för förvrängd. Ett bra komplement till Iphone 7 Plus blir det också då vi får en normal vidvinkel i den ena kameran, tele i den andra kameran, och sedan en ”super-vidvinkel” med Olloclip.

Däremot blir teleobjektivet på 7 Plus blockerat, men med de löstagbara linserna är det lätt att plocka bort linsen, låta hållaren sitta kvar på mobilen och sedan fota som vanligt.

Olloclip
Fisheye med Olloclip