Rykten om att Apple planerar att släppa en Siri-högtalare som konkurrent till Google Home och Amazon Echo har cirkulerat ett tag nu. En del rykten har talat om ett produktsläpp så snart som på WWDC i juni, men om det blir verklighet återstår att se.

Siri
Bild: iFunnyVlogger

Ming-chi Kuo: 50 procent chans för Siri-högtalare på WWDC

Nu avslöjar Apple för första gången vad företaget tänker om produkter som Echo och Home. I en intervju med Gadget 360 hintar en lätt stöddig Phil Schiller, marknadschef på Apple, att han hittills inte är helt imponerad.

– Min mamma brukade säga att om du inte har något snällt att säga, säg inget alls.

Vidare berättade Schiller att det visserligen finns tillfällen då rösten är överlägsen som metod för att få information – som i bilen, eller andra gånger då skärmen inte är lämplig att använda. Andra gånger menar Schiller att en skärm skulle kunna förbättra smarta högtalare, som de gånger vi frågar om bästa väg till jobbet. Då skulle vi samtidigt kunna få upp en karta på vägen som visar var det råder trafikstockning och eventuella trafikarbeten.

Nu är det här inte nödvändigtvis ett bevis på att Apple kommer släppa en Google Home-konkurrent, utrustad med skärm och Siri, men det är åtminstone ett tydligt tecken på att Apple funderar över hur en sådan produkt skulle kunna se ut.

Missa inte! Läckt bild visar: Nya Amazon Echo får inbyggd skärm

På WWDC kommer Apples nästa versioner av sina olika operativsystem visas upp. Troligt är att Siri får sig en översyn, och kanske får vi även fler ledtrådar om en eventuell Siri-högtalare. Hela intervjun kan du läsa här.