När vi öppnar Due får vi först en genomgång av hur appen fungerar (vem kunde tro att en påminnelse-app behöver det, men några saker är bra att ha koll på innan vi börjar använda den). Sedan möts vi av ett gränssnitt där alla våra påminnelser kommer upp i en lista. Logiskt nog kommer försenade påminnelser först, därefter dagens påminnelser, och sist påminnelser för kommande dagar. 

Due
Till vänster: påminnelser. Till höger: sidomenyn.

Missa inte: 4 kalendrar till Iphone – som alla smäller Apple på fingrarna

Ett drag åt höger från var som helst på skärmen tar oss till en sidoskärm, där vi istället kan gå till våra timers eller till inställningar för appen.

Importerar dina gamla uppgifter från Påminnelser 

Hela grejen med Due är att den låter oss skapa rätt avancerade inställningar för hur vi hanterar upprepande påminnelser och timers. Blir kaffet perfekt om du har det i kaffepressen exakt fyra minuter? Då kan du skapa en timer som alltid finns i appen när du behöver det, och som dessutom är sökbar.

Vill du alltid bli påmind om att boka en taxi på söndagar klockan 17:00 så kan Due skapa en sådan, och även bli påminna dig tills du faktiskt gör det. Har vi redan ett system av påminnelser i Apples app Påminnelser kan vi enkelt importera de till Due, och all information följer med.

Att skapa en ny påminnelse går snabbt. Vi drar bara ned på skärmen och får då upp ett tangentbord där vi kan både skapa nya påminnelser eller söka gamla. Vi kan också skapa en påminnelse genom att bara skriva med ett naturligt språk – ”vattna blommorna på tisdag klockan 19:00.” Appen förstår lyckligtvis även svenska.

Eller så använder vi vad som kallas Quick access times (till vänster på bilden nedan), det vill säga förinställda tider. Om vi ofta gör vissa sysslor på vissa tider, kanske att vi kommer till jobbet runt 8:30 varje dag, kan vi ha en snabbinställning för det. Upp till fyra ”Quick access times” kan vi konfigurera själva, och även lägga till eller ta bort minuter, timmar och dagar.

Due

För varje påminnelse kan vi sedan justera hur länge (och om) de ska snoozas, om de ska upprepas och till och med vilken melodi de ska ha. Med autosnooze igång påminns vi gång på gång, tills vi markerar uppgiften som klar, eller skjuter upp den till en annan dag. Det låter kanske irriterande, men kan vara väldigt användbart för vissa saker som helt enkelt inte får glömmas bort.
 

Väldigt anpassningsbart

Due är anpassningsbart på ett sätt som vi verkligen uppskattar, och nog förväntar oss av en app som kostar en 50-lapp. Ett exempel är snooze-funktionen. Ett annat är att vi kan justera hur vi vill att de röda sifferbrickorna (eller appsymbolbricka som de kallas) på appens ikon ska bete sig; antingen visa alla våra uppgifter, bara dagens uppgifter och missade uppgifter, eller bara missade uppgifter.

Due
Till vänster: timers. Till höger: 3D Touch på en påminnelse ger fler alternativ.

Due finns på svenska, med en helt okej svensk översättning även om något ord här och där inte känns helt självklart. ”Logged reminders” på engelska översätts till ”Registrerade” på svenska. ”Klarmarkerade” hade varit lite närmare sanningen, om vi ska vara så petiga.

Vi har inte mycket att klaga på med Due, men att kunna ställa timers eller aktivera timers vi ofta använder med hjälp av Siri hade vi gärna sett.

Due finns till alla plattformar, Ipad, Iphone och även Apple Watch (Watch-appen är fullt duglig, och relativt snabb!), men vi får betala 109 kronor för att också kunna synka våra påminnelser till Macen. Mac-versionen ingår inte i de 50 kronor appen kostar.

Missa inte: Vi testar Kablekey – och 4 andra sätt att få mer lagring till Ipad och Iphone