Flera jättar har lämnat Apple Watch App Store den senaste tiden; Amazon, Ebay, Target – och mer intressant för oss svenskar – Tripadvisor och Google Maps. Det skulle kunna vara ett tecken på att Apple Watch som plattform för appar är ett misslyckande. Eller så finns det en helt annat förklaring till detta plötsliga drag.

Test Action Sleeve: Bättre koll på pulsen med Apple Watch på överarmen

De försvunna apparna (först noterat av Appleinsider) var, ärligt talat, inte alls bra appar. Klock-versionen av Google Maps var ett halvhjärtat försök att ge oss vägledning på armen, och gav aldrig Apples Kartor för Apple Watch någon utmaning.

Google Maps

Under tisdagen bekräftade Google till slut att företaget arbetar på en ny Maps-app, och planerar en återlansering av appen i framtiden – oklart när. Och det låter rätt logiskt. Utvecklare skyndade sig att lansera appar innan någon visste vad vi egentligen skulle använda klockan till. Notiser och hälsofunktioner? Absolut. Shoppa via Ebay och twittra via armen? Knappast.

Missa inte! Ming-Chi Kuo: 50 procent chans att Apple släpper Siri-högtalare på WWDC

Apple Watch har blivit rejält mycket bättre sedan den lanserades för två år sedan. Bilden av vad vi ska ha Apple Watch till börjar klarna, och många företag och apputvecklare har insett att handleden inte är ett bra ställe för att utföra en hel del typer av uppgifter.

Förhoppningsvis lär sig jättar som Google och Tripadvisor snart hur vi faktiskt vill använda våra smarta klockor, och utformar appar som fungerar bättre på handleden.

IDG News