Så här lagar du en trasig kabel

Tyvärr tenderar Apples laddkablar att sluta fungera efter ett tag. Problemet ligger allt som oftast i punkten mellan själva kontakten och kabeln, där platsen glider av om du drar för hårt i den. Detta leder till att kopparen i kabeln skadas, eller att glapp uppstår. En snabb lösning är att förstärka den med tejp innan olyckan är framme.

ladda

Men det går också att fixa problemet om du har pilliga fingrar och är duktig på elektronik. I Youtube-videon nedan visar teknikexperten Abdul Moiz Farooq hur du går tillväga:

Skulle du inte orka ta dig an proceduren kan en ny kabel köpas för runt hundra kronor.

Så här reparerar du en trasig adapter

Om felet ligger här, gör du faktiskt bäst i att köpa en ersättare. Vi rekommenderar det starkt då mycket kan gå extremt galet om du inte vet vad du gör. Apple själva säljer dem för 199 kronor (oavsett om det är för Iphone eller Ipad) vilket kan vara värt pengarna.

Det är mer eller mindre omöjligt att laga adaptern utan att ha sönder dess innanmäte. Apple har nämligen limmat ihop enheten för att göra den så kompakt som det bara går.

Skulle du ändå vilja ge dig på ett försök, kan du ta en titt på den här guiden från Instructable som visar dig de allra vanligaste fixarna. Och hur komplext det faktiskt är.