Nytt år och ny Ipad betyder så klart också nya skal och fodral. Om du har köpt den senaste, nygamla Ipad av 2017 års modell kan du inte räkna med att skal till Ipad Air 2 eller Ipad Pro sitter perfekt på denna modell, även om skärmen är samma 9,7 tum. Tjockleken skiljer sig åt, men hittar du ett skal till Ipad Air (generation 1) bör det fungera rimligt bra då form, tjocklek och placering av kamera är densamma. Det beror helt enkelt på hur tajt på Ipad skalet är tänkt att sitta.

Än så länge kan vi inte påstå att det direkt kryllar av skal och fodral till nykomlingen, den är ju fortfarande rätt ny, men här är sju modeller som passar Ipad av 2017 års modell.

Läs också: Det här är Apples kanske mest prisvärda produkt – vi testar nya Ipad

Inateck

Inateck 2 in 1 – sleave som blir ställ

Det här kanske ser ut som en vanlig sleeve i filt, men det här fodralet har oanade superkrafter. Den kan nämligen vikas ihop till ett ställ för dig som till exempel tycker om att kolla på film på din padda. Kommer dessutom till ett rimligt pris och ska vara gjord i miljövänligt material som skyddar din dyrgrip.

Mer info: Amazon
Pris: 10,99 euro (cirka 110 kronor) hos Amazon.de.


DIngrich

Dingrich – med plats för stylus

Har du en stylus till din Ipad? Det här slimmade, stilrena fodralet i äkta läder låter dig hålla koll på pekdonet samtidigt som du skyddar paddan. Priset är något högre än andra fodral i artikeln, men då ingår också en stylus medföljer och ett skärmskydd. Finns i svart och brunt utförande.

Mer info: Amazon
Pris: 36,99 euro (cirka 370 kronor) hos Amazon.de


Ipad 2017

Apple Smart Cover – snyggt, men bara för skärmen

Apples Smart Cover håller en fin kvalitet och har en insida av mikrofiber som är snällt mot skärmen. Smart Cover är det klart minsta och tunnaste skyddet, samtidigt som det kan ställa Ipad i landskapsläge för Facetime eller film. Precis som alltid aktiveras skärmen automatiskt när vi öppnar fodralet.

Smart Cover skyddar dock inte baksidan av Ipaden, och av någon outgrundlig anledning säljer Apple inte sitt Smart Case även till Ipad 2017. Det finns inte i lika många färger som Smart Cover för Ipad Pro, men åtminstone i fem stycken olika.

Mer info: Apple Store
Pris: 364 kronor hos CDON.

Pomologic fodral Nya Ipad 2017
Bild: Pomologic

Pomologic Book Case – Snarlikt Apples, men med skydd för baksidan

I brist på ett heltäckande skydd från Apple – här är räddningen. Book Case är ett skydd för hela Ipad, både skärm och baksida. Det ska dessutom vara tillverkat specifikt för nya Ipad 2017, så passformen bör vara bra.

Det ser precis likadant ut som Apples Smart Cover, och fungerar precis likadant. Ipad kan stå i landskapsläge och när vi gläntar på ”locket” tänds skärmen. Bäst är vi får allt det här för bara några kronor mer än vad Smart Cover kostar.

Pris: 368 kronor hos Macoteket.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iPad 9.7" 32GB Pris vid test: 3940 kr.

Bästa pris just nu: 3575 kr