I förrgår drog Apple igång sitt initiativ Today at Apple, och börjar arrangera seminarier i samtliga Apple Store butiker runt om i världen. Nu på söndag kan du exempelvis lära dig grundläggande Iphone-kunskap i Täby C-butiken, och om en dryg timme drar en Mac-kurs på mellannivå igång i Väla Centrum i Helsingborg.

Föreläsningarna kommer att behandla allt från musik, kodning, konst, design, bild- och videoredigering. Namnet på satsningen blir ”Today at Apple”. Det kommer att bli en mix av nybörjarkurser och avancerade tekniker. 

Apple

”Kärnan i alla Apple Store-butiker är viljan att lära ut och inspirera alla i vårt närområde”, skriver Angela Ahrendts, vice vd för Retail på Apple. ”Today at Apple är ett steg i att förbättra upplevelsen och bättre ta hand om kunder och entreprenörer i närområdet. Vi skapar moderna torg där alla är välkomna. Torgen fungerar som en mötesplats där vi samlar det bästa från Apple och där man kan upptäcka nya brinnande intressen eller utveckla sina färdigheter. Vi på Apple tror att det blir en rolig och givande upplevelse för alla som deltar.”

Kurserna blir kostnadsfria och fokus ligger på Apples egna produkter, vilket lär innefatta bland annat Iwork och Final Cut Pro X. Flera av lektionerna hålls av Apples nya Creative Pro-medarbetare som jobbar ungefär som de i Genius-teamet – fast med fokus på kreativa uttryck.