På utvecklarmässan WWDC den 5 juni får vi med all sannolikhet se en förhandsvisning av Apples kommande operativsystem, däribland Watch OS 4. I den här artikeln redogör vi för vilka rykten och spekulationer som florerar gällande mjukvaran för Apple Watch.

En mer eller mindre given nyhet är fler medföljande appar och högt upp på önskelistan står Anteckningar, Podcaster och Hitta min Iphone. Kanske vågar vi även hoppas på att Apple tar fram en egen app som hjälper oss att hålla koll på våra sömnvanor?

Det vore även önskvärt med rejäla uppdateringar av redan existerande appar, inte minst Kalender där det för tillfället endast är möjligt att se aktuell månad. Det gör att vi tvingas plocka fram vår Iphone för att kolla upp saker framåt eller bakåt i tiden, vilket känns aningen omständligt.

Apple Watch - appar

Vi borde även få se diverse förändringar av gränssnittet som gör det enklare att utföra vissa saker. Förhoppningsvis blir det till exempel möjligt att ändra volymen med hjälp av den digitala kronan, något som vore smidigt.

En förändring många vill se är möjligheten att anpassa signalerna för varningar, meddelanden och röstsamtal. Det kan vi ju på våra andra Apple-prylar sedan lång tid tillbaka, så frågan är varför det inte fungerar på Apple Watch?

När det kommer till synkronisering av musik är vi för tillfället begränsade till en enda spellista, något som känns aningen föråldrat om vi ska vara ärliga. Visserligen vill Apple att vi ska strömma vår musik via Apple Music, men det är ju långtifrån alltid som vi är uppkopplade mot internet.

Fler urtavlor är något som vi brukar få se vid större uppgraderingar och så blir det säkerligen även denna gång. Vi hoppas att Apple öppnar upp för urtavlor från tredjepartstillverkare, något som skulle kunna bli en stor succé och en stabil intäktskälla.

Urtavlor

Missa inte: Så blir IOS 11 - nästa stora uppgradering för Iphone och Ipad

Fler spekulationer och rykten om Watch OS 4 lär dyka upp i takt med att Apples event närmar sig, så vi har all anledning att återkomma i frågan.