D-Links Omna 180 är den första övervakningskameran på marknaden med Homekit-kompatibilitet. Därför är det extra spännande för oss att kolla in vad den går för!

Själva kameran är mycket bra. Video spelas in i 1080p och kvaliteten är fin, såväl i dagsljus som i mörker. Omna 180 täcker, som namnet antyder, ett 180 grader brett synfält.

Läs också! Homekit-sortimentet växer: Här är åtta prylar du kan skaffa i dag

Omna

Vi får alltså med en hel del i en och samma bild, och just därför gäller det också att placera kameran rätt. Med det breda synfältet bör kameran ställas långt ut på en hyllkant och utan objekt nära kameran som täcker kanterna av bilden.

Omna
Bra även i mörker, i alla fall om du placerar kameran rätt. Här stod andra prylar lite väl nära och förstör mörkerseendet en aning.

Filerna kan sparas lokalt på ett mikro sd-kort, men någon molntjänst erbjuds inte. Vi slipper betala en månadsavgift för att använda Omna 180, men då är vi också utan bevis om en tjuv bestämmer sig för att sno med sig kameran. Filmer kan däremot sparas ned till telefonens minne och i Omna-appen kan vi ställa in att de senaste 20 sekunderna sparas i telefonens minne om rörelse upptäcks.

Omna
Kameran är hyfsat diskret.

Via D-Links app Omna kan vi även kommunicera via enheten. En högtalare sitter på Omna-kameran, och vi kan prata genom Iphones mikrofon från antingen Apples Hem-app eller D-Link-appen. Den som lyssnar kan prata tillbaka, då en mikrofon finns också på kameran. Det gör att Omna 180 fungerar lika bra för att hålla koll på husdjur eller spädbarn, som eventuella inbrottstjuvar.