app

Stäng av Platstjänster

I IOS 12 kan du ställa in om appar ska få tillgång till din plats antingen hela tiden eller enbart när appen är öppen. Det senare är bra både för att hindra appar att spionera på dig och för att slippa att appar ligger och är aktiva i bakgrunden. Kolla i Inställningar -> Integritetsskydd -> Platstjänster.

app

Reducera effekter i systemet

Om du stängt av allt annat och vill ha lite mer hastighet kan visuella effekter vara nästa grej att se över.

I Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel finns två inställningar du kan aktivera för att minska specialeffekterna i systemet: Mindre genomskinlighet och Minska rörelse. Dessa kan göra en del funktioner i systemet rappare.

Om inget annat fungerar

Om inget verkar hjälpa kan du som en sista utväg testa att återställa systemet till ett rent IOS och börja om från noll. Det kan du göra med Itunes på datorn, men tänk på att all data i appar, inställningar, bilder och annat du har sparat kommer raderas.

Om du fortfarande finner att din Ipad är långsam efter alla dessa steg kan felet ligga i din hårdvara. Om du har garanti eller reklamationsrätt kvar kan det vara ett alternativ att besöka din återförsäljare.

Är det surfen som känns långsam kan problemet ligga i din internetuppkoppling. För att komma till grunden med problemet kan du kontakta din operatör, men innan du gör det bör du göra ett så kallat hastighetstest. Ladda ner Bredbandskollens app och skriv ner det resultat du får upp.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning