Om du äger en äldre Ipad-modell är risken stor att den blivit långsammare de senaste åren. Även om IOS är ett operativsystem som är modernt och som kräver minimalt med skötsel, kommer det att gå långsammare på äldre enheter när uppdateringarna blir större och mer prestandakrävande.

Ta bort överflödiga appar

Första tricket är att rensa upp bland apparna. Ta därför bort de du inte längre använder. Appar tar upp lagringsutrymme, och genom att frigöra gigabyte ger du IOS möjlighet att arbeta snabbare. Notera att du behöver radera dem helt. Det räcker inte att stänga av dem genom multitaskingmenyn.

För att ta bort appar trycker du på dem och håller inne till dess att appikonen hoppar och får ett kryss längst upp till höger. Tryck på krysset för att radera appen.

app

Och vill du ta bort flera samtidigt finns ett snabbare och enklare sätt än att ta bort dem en och en. Gå till Inställningar och vidare till Allmänt. Här ska du leta efter Lagring och Icloud-användning. Navigera dit och tryck på Hantera lagring som finns under Lagring.

Exempel på appar som tenderar att äta gigabyte till frukost är Podcasts, Garageband och Movies. För att radera dessa trycker du på dem, därefter Radera app.

app

Starta om Ipad

När du väl tagit bort appar du inte använder på din Ipad bör du göra en omstart. När du gör detta uppdateras minnet på din Ipad.

Bakgrundsaktivitet

Stryp Bakgrundsuppdatering

Redan nu borde din Ipad jobba snabbare. Om du använder en äldre modell kommer du få ännu bättre resultat genom att slå av funktioner du inte använder.

Öppna Inställningar -> Allmänt -> Appaktivitet i bakgrunden. Här hittar du inställningar för huruvida appar ska få vara aktiva i bakgrunden över huvud taget, och inställning per app. Om du har ett par appar du definitivt vill ha igång i bakgrunden kan du stänga av bakgrundsaktivitet för alla andra. Om du inte behöver det alls kan du stänga av funktionen helt för att göra din Ipad aningen kvickare.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning