Saturday Night Live

Skaparna av Saturday Night Live, det oerhört populära amerikanska satirprogrammet som har sänts sedan 1975, vill få fler att se programmet live. De senaste åren har allt fler valt att spela in det för att kunna skippa reklamen, eller helt enkelt bara sett utvalda klipp.

Det har lett till en ny satsning där mängden reklam minskas med flera minuter, samtidigt som SNL erbjuder olika utvalda företag en ny form av reklamplats som görs av komikerna i programmet, skriver Variety. Det innebär en mer integrerad placering, men också att företagen inte kan bestämma vad som ska ingå.

– Det måste vara roligt, eller åtminstone i samma anda som vårt vanliga material, säger seriens producent Lorne Michaels.

Först ut är Verizon som får en reklamplats i kvällens program och det som sänds nästa vecka. Ett annat företag som står på tur är Apple, vars reklamsketcher kommer visas om några veckor.

Att Apple väljer att släppa ifrån sig en stor del av den kreativa kontrollen för det här experimentet är intressant, eftersom företaget är känt för sin strikta kontroll över kommunikation.