Spel, musik och kultur

Naturligtvis är Siri även intresserad av spel, men när vi frågar ”Gillar du Pokémon Go?” får vi svaret ”Jag vet inte varför, men det känns lite olustigt att virtuella varelser ska hållas fångna inne i enheter”.

Favoritlåt

När det kommer till musik är Siris smak utomjordisk. ”Vilken är din favoritlåt?” ger svaret "Jag lyssnar mestadels på sfärernas harmoni".

Be Siri ”Sjung en sång för mig” och du får svar som ”Visst! Nu kör vi. Hmm. Okej, nu vet jag. Hmm. Jag ska bara... Suck. Jag kanske kan rappa istället".

”Rappa för mig” ger dock bara svaret "Jag är redan ganska rapp, men om du vill kan jag försöka bli rappare".

Säg ”Beatboxa” till Siri däremot så får du svaret ”Här är en jag har övat på” och så börjar Siri dra igång med ”på tisdag, på torsdag, på tisdag, på torsdag… [och så vidare] jag kan hålla på hela dagen. På torsdag, på tisdag...”

Vi frågade ”Vad säger räven?” och fick svaren ”Ring-ding-ding-ding-dingeringeding”, ”Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!” och ”Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!”.

På frågan ”Vem släppte ut hundarna?” blev svaret ”På grund av oförutsedda omständigheter har det här skämtet upphört”.

Siri har även bra koll på Elvis, för på frågan ”Var bor Elvis?” blir svaret ”Han bor längst bort på Lonely Street”.

Svaret på frågan ”Kan du dansa?” blev ”Hmm. Jag föredrar att sitta ned den här gången”.

Haiku

Visste du att Siri även är en poet? På uppmaningen ”Läs upp en haiku” fick vi det här svaret:

"En vältrimmad dam
ifrån Gränna… nej det var
ju en limerick."

Om du har långtråkigt kan du be Siri att ”Berätta en historia för mig”. Då kan svaret bli ”Det var en mörk och stormig natt.. Nej, så var det nog inte”.