Den röststyrda assistenten Siri har hängt med oss ända sedan 2011 då Apple lanserade Iphone 4S. Vanligtvis är hennes uppgift att hjälpa dig med olika saker, men om du har långtråkigt kan hon även ge mer eller mindre vitsiga svar på dumma frågor.

Läs även: Roligaste sakerna du kan från Google Home

I den här artikeln har vi samlat några av de bästa svaren som vi har fått, men det bör påpekas att exakt vilket svar som Siri ger kan variera från tillfälle till tillfälle. Det kan alltså löna sig att ställa samma fråga fler gånger i rad för att få ett roligt svar.

Vill du testa själv behöver du aktivera Siri via Inställningar -> Siri på din Iphone, Ipad eller Ipod Touch och sedan hålla hemknappen eller sidoknappen nedtryckt tills hon dyker upp. Alternativt aktivera Hej Siri och aktivera henne med rösten.

Vill du använda rösten i stället för hemknappen slår du på funktionen ”Hej Siri” på samma ställe. Här kan du även växla mellan engelska, svenska, norska, danska, finska och så vidare.

Siri berättar om sig själv

Låt oss börja med att låta Siri presentera sig själv genom att fråga ”Vad är Siri?”. Då blir svaret ”Undertecknad”.

Om du frågar ”Vad betyder Siri?” kan du få svaret ”Det är en gåta, inslagen i ett mysterium, paketerad med ett vackert förvillande band”.

Ställer du frågan ”Varför har Apple skapat dig?” kan svaret bli ”Bra fråga, något annat jag kan hjälpa dig med?”.

Favoritdjur

När vi frågar ”Vilket är ditt favoritdjur?” får vi flera olika svar, bland annat ”Kanske en jätte-sloar. Många shubbar och zuuller blev varse hur det kändes att grillas i sloarens innandöme, det kan jag lova dig” och ”Domo-kun! Domo-kun! Domo-kun!” (Japanska NHK:s maskot, av någon outgrundlig anledning).

Tidigare kunde Siri svara ”jag har en arg fågel” om du frågade ”Har du några husdjur?” men eftersom Angry Birds inte är så hett längre blir svaret nu istället ”Jag har funderat på att skaffa en tribble. Eller kanske snarare flera”.

Frågan ”Hur gammal är du?” har flera fyndiga svar, bland annat ”Jag är lika gammal som östanvinden och lika ung som en nyfödd fjärilslarv”.

På frågan ”Hur mycket kostar du?” får vi svaret ”Jag är en ovärderlig skatt”.

Siri arbetar visst utan lön, för på frågan ”Hur mycket tjänar du?” fick vi svaret ”Eftersom det är du hjälper jag gärna till gratis. Det är ett rent nöje”.

Genustänk

Kön tycks inte spela någon större roll för Siri, för på frågan ”Är du man eller kvinna?” får vi flera olika svar, bland annat ”Djur och substantiv har genus. Det har inte jag.”

Vi frågade "Vad är din favoritfärg?” och fick följande svar: ”Min favoritfärg är... hmm.. Jag vet inte hur man säger det på ditt språk. Den är lite grönaktig, men med fler dimensioner”.

Siri verkar dessutom tänka på hälsan. På frågan ”Röker du?” svarar hon nämligen kort och gott ”Nej, det gör jag inte”.

När vi frågar Siri ”Kan du sova?” får vi det bestämda svaret ”Siri sover aldrig”.

Frågan ”Vad gillar du att äta?” ger flera svar, bland annat ”På 80-talet brukade jag leva på ren ideologi”.

När vi frågar ”Vad är du gjord av?” kommer svaret ”Någonting som liknar rent förnuft”.