Hyperdrive – starkaste superdockan med äkta thunderbolt 3

De flesta dockor i det här testet (och de flesta på marknaden) använder usb-c. Det här är däremot, tillsammans med Satechi Type-C Pro Hub, testets enda regelrätta thunderbolt 3-docka – och det ger några rejäla fördelar. Hyperdrive ansluts till båda kontakterna på sidan av Macbook Pro, och kan anslutas på båda sidor av datorn.

Hyperdrive

Den ena kontakten skickar bara vidare thunderbolt 3, och ger därmed fullvärdig thunderbolt 3-prestanda till alla thunderbolt 3-tillbehör. Den andra används för att driva alla andra portar på dockan. Det här innebär också att dockan inte passar Macbook, då den bara har en port.

Thunderbolt 3-kopplingen gör att Hyperdrive kan skyffla data snabbare än någon annan docka i det här testet. Vår testfil flyttas på 2 minuter och 14 sekunder, men mer imponerande är att thunderbolt-porten på dockan kan överföra 8k-upplösning i 60 Hz och data i maximalt 40 Gb/s. 
Hdmi-porten klarar maximalt 4k vid 30 Hz.

Dessutom klarar den genomladdning i upp till 100W – rekord i det här testet och mer än vad till och med 15-tums Macbook Pro behöver. Det här är helt enkelt den mest kraftfulla dockan i testet, och den modell som begränsar datorn minst av alla.

Ett par nackdelar finns ändå, och det handlar framför allt om den andra usb-c-porten. Det är just bara en usb-c-port, inte thunderbolt 3. Usb-c-porten har tyvärr inte stöd för genomladdning, vilket thunderbolt 3-porten till vänster har. Det betyder att om vi vill ladda datorn och använda thunderbolt 3-porten samtidigt måste vi ladda genom någon av portarna på den högra sidan av datorn. Det fungerar på en Touch Bar-Mac, men Macbook Pro utan Touch bar har inga portar på den högra sidan.

Hyper

Skulle Hyperdrive ha stöd för genomladdning också via den andra usb-c-porten hade det här inte vara ett problem, men nu är det tyvärr det. Hyperdrive har heller ingen ethernet-port.

Bra köpTrots det tycker vi att det här är den bästa all round-dockan i det här testet, tillsammans med Satechi Pro Hub, och det bästa valet för alla som har en Macbook Pro (men inte behöver ethernet) Det är tillsammans med Satechi den enda dockan som har thunderbolt 3-stöd, och har färre kompromisser än konkurrenterna. Vi gillar att dockan är relativt kompakt, och att den sitter direkt mot sidan av datorn. Priset är dessutom helt okej för vad vi får.

Läs hela vårt test av Hyperdrive här!

Fakta: Hyperdrive Multiadapter
Portar: 1x hdmi (4k), 1x thunderbolt 3, 1x usb-c, 1x mikro-sdkortläsare, 1x sd-kortläsare, 2x usb typ a
Stödjer genomladdning: Ja, men bara genom thunderbolt 3-porten. 100W. 
Mått: 114,5 mm x 28,5 mm x 8,5 mm
Vikt: 34 gram
Tillverkare/mer info: Hyperdrive på Kickstarter
Pris: 899 kronor hos Elgiganten.

plus

Klarar thunderbolt 3
Laddning upp till 100W
Snabb och kraftfull
 

minus

Laddar bara genom thunderbolt 3-porten
Passar bara Macbook Pro
Ingen ethernet-port
 

Betyg: 5 av 5