Kanex USB Type-C 3-portshubb – udda fågel med ett ess i rockärmen

Kanex-dockan sticker ut i mängden. Gjord i plast med gummerade sidor är den knappast snyggast i testet, men den känns ändå okej att hålla i. Sladden kan fästas på sidan av enheten när den inte används, vilket den här dockan är ensam om. 

Kanex

Kanex-dockan saknar usb-c-port och stöd för genomladdning, så den här modellen är troligen bara aktuell för Macbook Pro-ägare. Istället får vi klara oss med tre stycken traditionella usb-portar och en ethernet-port. Usb-portarna lyckas överföra vår testfil på två minuter och 23 sekunder.

Till saken hör också att dockan stödjer thunderbolt 3, vilket borgar för god prestanda. Knappast en nackdel att ha, men det finns samtidigt inga thunderbolt 3-portar på dockan för att fullt utnyttja hastigheten.

Ett litet ess i rockärmen finns också. Har vi en 5 volts-laddare över kan vi plugga in den och på så sätt ge usb-portarna lite extra kraft. Laddaren ska ge upp till 0,9A extra ur varje usb-port, lämpligt när alla tre portar används samtidigt eller om vi vill driva ett par externa hårddiskar på samma gång. 

Kanex
Lätt att missa, men här döljer sig en laddningsport.

En intressant, och klart annorlunda lösning. Kanex säljer en egen 5 volts-laddare som tillbehör, men tyvärr kan vi inte se att just den säljs i Sverige. Dock borde andra laddare fungera lika bra.

Liten och lätt, och till ett förhållandevis lågt pris är det här ett bra köp för den som bara behöver usb-portar och ibland en ethernet-kontakt. Men konkurrenterna erbjuder fler portar för inte så många fler kronor.

Fakta: Kanex USB Type-C 3-port hub
Portar: 3x usb typ a, 1x gigabit ethernet
Stödjer genomladdning: Nej 
Tillverkare/mer info: Kanex
Pris: 599 kronor hos CDON.

plus

Ethernet
Tre usb-portar
Rätt billig
 

minus

Få portar
Lite plastig
 

Betyg: 4 av 5

Kanex 3-Port USB 3.0 External (K181-3PX1E) Pris vid test: 489 kr.

Bästa pris just nu: 599 kr