Kingston Nucleum – med två usb-c-portar och hög kvalitet

Även Kingston har gett sig in i matchen om Mac- och pc-användarnbas portar, här med modellen Nucleum som är en renodlad usb-c-docka – inget thunderbolt 3-stöd med andra ord. Byggkvaliteten är fin i både kontakten till datorn, sladd och själva dockan och det finns inga färgglada lampor som lyser när Nucleum är inkopplad.

Test Kingston Nucleum

På dockan hittar vi två usb-c-portar (den ena för genomladdning, den andra bara för dataöverföring vid maximala 5 gb/s), en hdmi 1.4 som klarar av bildöverföring i 4k, två stycken usb-a (5Gb/s), en sd-kortläsare samt en mikro-sd-kortläsare. Usb-a-portarna kan även ladda en telefon, powerbank eller annat tillbehör med 1,5 ampere.

En bra och fortfarande ganska ovanlig detalj är att vi alltså har två usb-c-portar. Det är goda nyheter för den som försöker ta steget över till usb-c-världen. Många usb-c-dockor har bara gamla portar och ett usb-c-uttag för genomladdning. Med den här kan vi också koppla in också ett usb-minne som använder usb-c samtidigt som vi laddar datorn genom dockan.

Kingston Nucleum

På minussidan ska nämnas att dockans genomladdning är begränsad till 60 watt. Det är tillräckligt ända upp till Macbook Pro 13 tum, men för 15-tumsmodellen kan det som bekant innebära för långsam laddning vid vissa tillfällen. På denna dator har vi dock ytterligare tre portar, där förhoppningsvis någon av dem är lediga för att koppla in en stömsladd om vi behöver laddning i full hastighet.

Bra köpVi flyttar en 1 GB stor fil från sd-kort till ett usb-minne genom Nucleum på strax under halvminuten. Dessutom finns nog med bandbredd för att använda alla sju portar på en gång.

Med två års garanti, bra kvalitet och ett rimligt pris kan vi inte annat än gilla Kingston Nucleum. Ett bra köp!

Fakta: Kingston Nucleum

Testad: Januari 2019.
Portar: 1x hdmi (4k), 2x usb-c, 1x mikro-sdkortläsare, 1x sd-kortläsare, 2x usb typ a
Stödjer genomladdning: Ja, 60 W.
Mått: 127 mm x 45 mm x 14 mm.
Vikt: 92 gram.
Tillverkare/mer info: Kingston.
Pris: 499 kronor hos Dustinhome.

plus

Två usb-c-portar
Fin byggkvalitet

minus

Bara 60 watt genomladdning
Bara två usb-a-portar

Betyg: 4 av 5