Satechi Type-C Pro Hub – så nära den perfekta dockan vi kan komma

Satechi Pro Hub är en i stort sett identisk modell med en annan favorit i det här testet, Hyperdrive. Dockan fungerar likadant och levererar thunderbolt 3-hastigheter som enda modell i det här testet, tillsammans med Hyperdrive då.

Satechi

Dockan fästs på sidan av en Macbook Pro (enbart Pro-modellen på grund av de två kontakterna). På sidan av dockan hittar vi också samma typer av portar som på Hyperdrive, om än med något annorlunda placering: Två usb 3-portar, en hdmi-port (4k upp till 30 Hz, 1080p upp till 60 Hz) två sd-minneskortläsare (mini-sd och sd, båda upp till 104 mb/s), en usb-c-port (5 gb/s) och en thunderbolt 3-port med överföringshastighet upp till 40 gb/s. Bara thunderbolt 3-porten har stöd för genomladdning, precis som på Hyperdrive.

Läs också! Test: Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD – Kompetent ”skrivbordsdocka” med nåra för få portar

Vår 3,85 gigabyte stora testfil skyfflas på två minuter och 18 sekunder, nästan exakt samma tid som Hyperdrive. Det finns dock en liten skillnad mot Hyperdrive som vi bör nämna här, Satechi-dockan kan bara ladda vår dator med upp till 85 watt medan Hyperdrive klarar 100 watt.

I verkligheten är det dock inget som torde avgöra ett köp, 85 watt räcker för att ladda även en Macbook Pro 15 tum.

Satechi

I övrigt hittar vi samma för- och nackdelar här. Dockan är snabb med äkta thunderbolt 3, något som kan vara avgörande för att kunna använda vissa typer av tillbehör. Kvaliteten är dessutom fin. Till nackdelarna hör att dockan bara laddar genom thunderbolt-porten, att den bara passar Macbook Pro, och att priset är något högt.

Bäst i testSatechis modell är många gångar lättare att få tag på, en liten detalj som gör att vi väljer Pro Hub som det här testets vinnare. Men i ärlighetens namn spelar det ingen större roll vilken modell du väljer.

Läs hela vårt test av Satechi Pro Hub här!

Fakta: Satechi Type-C Pro Hub
Portar: 1x hdmi (4k), 1x thunderbolt 3, 1x usb-c, 1x mikro-sdkortläsare, 1x sd-kortläsare, 2x usb typ a
Stödjer genomladdning: Ja, men bara genom thunderbolt 3-porten. 85 W.
Mått: 114,3 mm x 27,9 mm x 10,2 mm
Vikt: 40 gram
Tillverkare/mer info: Satechi
Pris: 899 kronor hos lifestylestore.se

plus

Thunderbolt 3-snabb filöverföring
Laddar upp till 85 watt
Kompakt

minus

Passar inte Macbook
Ingen ethernet-port
Något högt pris

Betyg: 5 av 5

Satechi Type-C PRO Hub Pris vid test: 749 kr.

Bästa pris just nu: 790 kr