Apple USB-C Multiport-adapter – Apples egna variant

Det här är Apples egna bidrag till djungeln av usb-c-adaptrar. Adaptern släpptes redan vid lanseringen av första Macbook år 2015 och har en typiskt design i vit glansig plast, men tyvärr inte så många portar. Här finns bara usb typ a, hdmi som klarar 4k vid 30 Hz eller 1080p vid 60 Hz, samt en usb typ c-port med stöd för genomladdning. 

Apple

Lite smådyr är den också, med ett pris på 749 kronor efter att Apples usb-c-rea tagit slut. Det är lite svårt att se varför vi skulle välja den här rätt dyra modellen med få portar, före någon av konkurrenterna. En stor fördel har den dock, Apple utlovar nämligen stöd för Superdrive med denna modell. Det gör den till en av få dockor som kan ge tillräckligt mycket ström till Apples dvd-läsare.

Den upplevda kvaliteten är dock hög. Usb-portarna är till exempel inte tröga som på en del modeller vi testat. Adaptern överför vår testfil genom den enda usb-porten på i genomsnitt två minuter och 26 sekunder, vilket är fullt godkänt.

Apple-adaptern kan leverera maximalt 60W till datorn. Mer än Satechis modeller, men inte lika mycket som Hyperdrive. 60 watt bör fungera även på en 15-tums Macbook Pro vid lättare användning, men för bästa möjliga laddningsprestanda är det en bra idé att koppla in laddaren i en ledig port på datorn.

Fakta: Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter
Portar: 1x usb-a, 1x hdmi, 1x usb-c
Stödjer genomladdning: Ja, max 60W.
Tillverkare/mer info: Apple Store
Pris: 849 kronor hos Apple, 749 kronor hos Webhallen.

plus

Hög kvalitet
Stöd för Apple Superdrive
 

minus

Få portar
Förhållandevis dyr


Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10
Betyg: 3 av 5

Apple USB-C - HDMI Digital AV Multiport Adapter Pris vid test: 599 kr.

Bästa pris just nu: 597 kr