Satechi USB Type-C USB Passthrough Hub – minst och billigast

Klart minst, och även billigast i testet, är den här lilla modellen från tillbehörstillverkaren Satechi. Till skillnad från många andra modeller har den ingen sladd, utan sitter direkt mot sidan på datorn. Och det är rätt skönt. Vi slipper ha adaptern dinglande i en sladd om vi ska flytta datorn, och den tar i stort sett ingen plats i en väska eller ficka. 

Satechi

Adaptern finns i alla ”Apple-färgerna”: det vill säga silver, rosa, guld och grått, och att den är tillverkad i aluminium ger den en bra kvalitetskänsla. Att dockan är så liten som den är innebär dock att vi inte får så många portar här. Bara två stycken usb-portar, ett par minneskortläsare och en usb-c-port som stödjer genomladdning.

Det gör att den passar bäst som en extra-docka att alltid ha i väskan, med en större modell med fler portar som får bli kvar på skrivbordet. Hastigheten genom usb-portarna är det dock inget fel på. Vi överför vår testfil på i genomsnitt två minuter och 14 sekunder genom båda portarna.

Till nackdelarna hör att Satechi-adaptern inte orkar driva två externa hårddiskar samtidigt, så ska något flyttas mellan två diskar gäller det att kunna mellanlagra på Macen. För genomladdning går gränsen vid 49 watt, vilket är mindre än också vad 13 tums-Macbook Pro kan behöva vid tyngre användning.

Enligt våra erfarenheter (med en 15-tummare) ska det dock inte vara några problem att ladda genom adaptern vid lättare användning, trots begränsningen. Vill du däremot ladda upp batteriet samtidigt som du exporterar en 4k-video i Final Cut, eller gör något annat tungt, kan laddningen gå långsamt.

Satechi

Den här modellen finns även i en snarlik version med en extra ”vanlig” usb-port istället för en usb-c-port för genomladdning. För den som har en Macbook Pro med många portar kan det också vara ett bra val om det är viktigare att ha många usb typ a-portar på adaptern. Laddning kan ju ske via någon av datorns egna portar istället.

Här kan du läsa hela vårt test av Satechi-adaptern!

Fakta: Satechi USB Type-C USB Passthrough Hub
Portar: 2x usb-a, 1x sd-kortläsare, 1x mikrosd-kortläsare, 1 x usb-c
Stödjer genomladdning: Ja, max 49W
Vikt: 18 gram 
Tillverkare/mer info: Satechi
Pris: 427 kronor hos Dustinhome.

plus

Billigast i testet
Minst!
Sitter direkt mot datorn
 

minus

Ingen hdmi
Kan inte driva två externa hårddiskar samtidigt 
Klarar max 49 watt genomladdning
 

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10
Betyg: 4 av 5

Satechi Smart Travel Router / Travel Adapter with USB Port Pris vid test: 299 kr.

Bästa pris just nu: 443 kr