Satechi Slim Aluminum Type-C Multi-port adapter – minsta dockan med hdmi-port

Satechi gör usb-c-dockor i alla möjliga olika storlekar, och det här hör helt klart till en av de mest slimmade modellerna på marknaden som fortfarande har hdmi-port. Hdmi-porten klarar upp till 4k-upplösning, men då bara i 30 Hz. Vid 1080p gäller 60Hz. I övrigt finns två usb typ a-portar och en usb-c-port med stöd för genomladdning, men där tar det slut. 

Satechi

Precis som de flesta andra adaptrar på marknaden kan usb-portarna leverera maximalt 1 ampere var, så att ladda en padda från dockan är knappast att rekommendera. Överföringshastigheten kan vi knappast klaga på. Vår testfil flyttades på 2:18 genom båda portarna, och i vårt tidigare test av produkten kunde vi notera att överföringshastigheten inte påverkades även om vi kopplade in en 4k-skärm. Utmärkt!

Bra köpDen modell vi testar har tyvärr lite tröga usb-portar, förhoppningsvis slits de ut en aning med tiden. Precis som sitt mindre Satechi-syskon laddar dockan i max 49 watt. Värt att notera är dockan saknar både minneskortläsare och ethernet. I gengäld är den liten och smidig. Och för den som bryr sig om att matcha dockan med datorn kan vi meddela att alla Satechis modeller, även denna, finns i grått, silver, guld och rosa guld.

Här kan du läsa hela vårt test av adaptern!

Fakta: Satechi Slim Aluminum Type-c Multi-port Adapter
Portar: 2x usb typ a, 1x hdmi, 1x usb typ c
Stödjer genomladdning: Ja, max 49 watt. 
Vikt: 45 gram
Tillverkare/mer info: Satechi
Pris: 549 kronor hos Webhallen.

plus

Relativt billig
Liten
 

minus

Ingen sd-kortläsare
 

Betyg: 4 av 5

Satechi Slim Aluminium USB-C Multi-Port Pris vid test: 534 kr.

Bästa pris just nu: 499 kr