LMP USB-C Display Dock – dubbla 4k-skärmar och massor av videoportar

Fler videoutgångar i en och samma docka har vi nog aldrig sett tidigare. Med den här dockan lär vi aldrig stå utan rätt kontakt eller adapter när vi ska koppla in en skärm eller projektor, för här finns i stort sett alla portar vi kan tänka oss.

LMP
Ett hölje i aluminum istället för plast skänker lite extra kvalitetskänsla.

På LMP Display Dock hittar vi:

  • 1x hdmi (upp till 4k, 60 Hz)
  • 1x displayport (upp till 4k, 30 Hz)
  • 1x mini-displayport (upp till 4k, 30 Hz)
  • 1x vga (upp till 1080p, 60 Hz)
  • 1x dvi (upp till 1080p, 60 Hz)
  • 2x usb-a 3.0
  • 1x Gigabit ethernet
  • 1x 3,5 mm ljud ut
  • 1x usb-c med stöd för både data och genomladdning

En hel del videoportar alltså, men också andra portar för att göra dockan lite mer mångsidig. Pluspoäng också för att hdmi-porten klarar 4k-upplösning ända upp till 60 Hz, vilket inte alltid är en självklarhet. Kombinerar vi en hdmi med displayport eller minidisplayport kan vi dessutom använda dubbla 4k-skärmar samtidigt utöver datorns interna skärm, men då begränsas vi till 30 Hz för den ena skärmen.

LMP

Alla dessa portar kopplas sedan till inte bara en utan två usb-c-portar på datorn genom två sladdar för högsta möjliga bandbredd. Det innebär också att adaptern inte fungerar med en Macbook 12 tum, som bara ha en port. På en Macbook Pro 13 tum utan Touch Bar (som bara har två portar på vänstra sidan) försvinner också möjligheten att använda thunderbolt 3-tillbehör. Dockan har en usb-c-port för både laddning och data, men ingen thunderbolt 3.

Dockan klarar att driva en 4k-skärm utan problem, och ger även bra hastighet från usb-portarna. Värt att lägga märke till är att bara kan använda en usb-hårddisk (2,5 tum utan egen strömförsörjning) till dockan samtidigt.

Om vi däremot kopplar en laddare till usb-c-porten på dockan (förslagsvis Macbook-laddaren) får dockan nog med ström och vi kan koppla in ytterligare en hårddisk. Då måste vi bara komma ihåg att mata ut alla tillbehör på korrekt sätt innan vi tar bort laddningen, eftersom exempelvis en hårddisk nu hämtar sin ström från laddaren. Docken fungerar inte tillsammans med Apple Superdrive.

Tyvärr är genomladdningen begränsad till enbart 55 watt enligt tillverkaren (vi lyckas dock dra 60 watt), vilket kan jämföras med den medföljande laddaren till Macbook Pro 13 tum som ger 61 watt, respektive 87 watt till femtontummaren. Om vi inte anstränger datorn allt för mycket räcker 55 watt till, men laddningen kan gå långsammare. Vid tung belastning kan vi behöva ansluta datorladdaren direkt till datorn istället. På en 13-tummare utan Touch Bar finns som bekant inga andra portar att ansluta till, då får vi kort och gott hoppas att 55 watt räcker till för våra behov.

LMP

Priset för alla dessa videoportar är högt, vilket gör det här till en rätt unik lösning för specialbehov. Behöver du inte denna mångfald av videoutgångar finns bättre dockor till lägre pris. Men är det just vad du behöver finns det inga andra dockor som har lika många videoportar.


Fakta: LMP Usb-c Display Dock 4k 10-port

Portar: 1x hdmi 2.0 (upp till 4k, 60 Hz), 1x displayport (upp till 4k, 30 Hz), 1x mini-displayport (upp till 4k, 30 Hz), 1x vga (upp till 1080p, 60 Hz), 1x dvi (upp till 1080p, 60 Hz), 2 x usb typ a 3.0, 1x Gigabit ethernet, 1x 3,5 mm ljud ut, 1x usb-c med stöd för både data och genomladdning
Stödjer genomladdning: Ja, upp till 55 watt.
Mått: 115 mm (195 mm med sladd) x 80 mm x 15 mm
Vikt: 170 gram
Tillverkare/mer info: LMP.
Pris: 1 425 kronor hos Macpatric.

plus

Tio portar
Alla videoingångar du kan tänka dig
Ethernet

minus

Högt pris
Bara 55 watt genomladdning

Betyg: 4 av 5