Mac Pro

Någon gång förmodligen nästa år, eller möjligen 2019, kommer Apple släppa en helt ny Mac Pro och tillhörande proffsskärm. Det meddelade Apples Phil Schiller och Craig Federighi i en ovanligt öppenhjärtig intervju med Buzzfeed News.

De båda cheferna erkände att numera fyra år gamla ”nya” Mac Pro var ett misstag.

– Vi ville göra något vågat och annorlunda. Vad vi inte insåg vid den tiden var hur vi hade specialdesignat den för att passa den visionen att vi senare fann att vi hade låst fast oss – i en cirkelform, sa Federighi.

Apple har en arbetsgrupp som håller på att ta fram både den nya datorn och den kompletterande skärmen. Schiller och Federighi säger att gruppen har fått fria tyglar att ta den tid som krävs för att verkligen få till den så att den inte har några begränsningar som dagens modell. Det innebär bland annat att det ska gå att uppgradera den med nya grafikkort och andra komponenter.

Som tröst för den fortsatta väntan har Apple meddelat att dagens modell kommer prissänkas ganska rejält. Den gamla mellanmodellen med sexkärnig processor och D500-grafikkort blir ny instegsmodell (med samma pris som den gamla instegsmodellen) medan du för samma pris som den tidigare kostade nu kommer få en åttakärnig processor och D700-grafik.