Motherboard rapporterar att Apple utsätts för utpressning av en eller flera hackare som kallar sig ”Turkish Crime Family”.

Gruppen (om det nu är en grupp) påstår sig ha tillgång till hundratals miljoner Icloud-konton och hotar med att tömma kontona på innehåll och fjärradera enheter som är anslutna till Find my Iphone, om företaget inte betalar en lösensumma. Apple har till den 7 april på sig.

Hackarna har delat skärmdumpar på mejlutväxling med Apples säkerhetsgrupp, som bland annat (om mejlen är äkta) ber hackarna ta bort en Youtube-video där de loggar in på hackade konton.

Hur stor lösensumma vill hackarna ha? Du tänker förmodligen mångmiljonbelopp, men faktum är att de har begärt 75 000 dollar i Bitcoin eller Ethereum, alternativt 100 000 dollar i Itunes-presentkort.

75 000

Uppdatering:
I en kommentar till Fortune hävdar Apple att inga av företagets system har utsatts för intrång. Huruvida hackarna faktiskt sitter på alla dessa Icloud-konton eller ej är fortfarande oklart – men om så är fallet beror det inte på att man lyckats norpa åt sig uppgifterna direkt från Apple. Snarare kan det röra sig om ett byte från tidigare attacker mot tredjepartstjänster.