Det ska sägas direkt – hela grejen med den här musmattan är att den är snygg. Med sin design i sval aluminium, sina blankpolerade, avfasade kanter som hämtade direkt från Iphone 5S, och att den finns tillgänglig i alla ”Mac-färgerna” gör att den passar perfekt i en Apple-miljö. 

Satechi
Musmattan finns i silver, guld, rymdgrått, och som här, i "rosa guld".

Så hur långt är vi beredda på att gå för att ”Macifiera” arbetsplatsen? (Det går att komma långt för den som vill, här är till exempel åtta prylar som matchar Macen). Hur bra fungerar egentligen en musmatta av aluminium?

Egentligen är det här mer av en skiva än en matta. Den är av naturliga skäl inte lika flexibel som en traditionell musmatta så det krävs att vi ställer den på en plan yta, annars vickar den en hel del. Aluminiumet låter också lite mer än en vanlig matta när vi för musen över ytan.

Satechi-mattan är tunn och (ibland lite för) sval, med en yta som Satechi menar är ”extra len.” Vi tycker inte att den utmärker sig på något sätt, utan påminner mycket om aluminiumet på en Macbook. Ytan är aningen sträv så vi får en del friktion. Lite för mycket friktion tycker vi, men det är nog mest en smaksak och beror också på vilken mus vi använder. På undersidan finns ett par tunna gummifötter som håller den på plats.

Missa inte: Gör urklipp enklare med Paste – ett måste till Macen!

Bra precision med rätt mus

Med sina runt 25 gånger 21 centimeter yta tycker vi musmattan är tillräckligt stor för de flesta behov, utom möjligen för gaming. Å andra sidan tror vi inte att gaming är det främsta syftet för den här musmattan, även om Satechi hävdar att den duger alldeles utmärkt också för det. 
 

Satechi musmatta

Vi testar mattan tillsammans med en Microsoft-mus som har Microsofts Bluetrack-teknologi, och det fungerar klanderfritt. Precisionen är fin och vi upplever inte att den annorlunda ytan påverkar den testade musen på något vis. Tillverkaren hävdar att vilken typ av mus som helst – laser, optisk eller rullkula – ska fungera utmärkt, men där håller vi inte riktigt med. Vi testade också med en gammal optisk mus, och det fungerade inte alls. En del möss tycks bli lite kinkiga av den glätta aluminiumytan.

Vi har inte haft möjlighet att testa musmattan tillsammans med Apples Magic Mouse 2 men eftersom den finns med på alla produktbilder till musmattan skulle vi bli förvånade om det inte fungerade.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning