Det pratas ibland om att Apple saknar innovationslusta. men ska vi tro de rykten som cirkulerar just nu verkar det onekligen vara saker på gång. Åtminstone på mjukvaruområdet.

Uppgifter: Apple dödar lightning – utrustar Iphone 8 med usb-c

Business Insider publicerade under onsdagen uppgifter om att Apple, "enligt källor inom industrin," kan ha fler än 1 000 personer som jobbar med ett augmented reality-projekt i Israel. Businiess Insider noterar att Apple gjort flera uppköp av företag inom ar-området de senaste tiden, bland annat: 

  • Prime Sense – ett Tel Aviv-baserat företag för 3D-igenkänning.
  • Metaio – utvecklar mjukvara som låter användare lägga på olika färger, ytor och material på en befintlig produkt.
  • Real Face – Tel Aviv-baserat företag som sysslar med bland annat ansiktsigenkänning.

Som jämförelse kan nämnas att Apple uppger sig ha hela 800 personer som enbart arbetar på kamerorna i Iphone. Det ger oss en liten fingervisning om vilken vikt Apple lägger på ar-projektet.

Ryktena stämmer också överens med tidigare uppgifter om att Iphone 8 ryktas få en bättre Facetime-kamera med möjlighet att känna igen ansikten, samt rykten om att Apple arbetar på ett par smarta glasögon.

Apples VD Tim Cook har vid flera olika tillfällen gjort klart att Apple är intresserade av de möjligheter tekniken kan ge. Mest troligt, åtminstone i ett första stadium, är att vi får se vissa ar-funktioner inbyggda i nästa modell av Iphone, och kanske får vi även se något ar-relaterat presenteras i IOS 11 på årets utvecklarkonferens WWDC.

Rykte: Apple släpper smarta ar-glasögon redan i sommar