Fantastical 2

Den inbyggda kalenderappen i IOS är ett stycke fantastisk mjukvara, men öga mot öga med Fantastical 2 får den faktiskt storstryk. Sistnämnda har ett rent gränssnitt och ett mer naturligt språk tillgängligt när det kommer till att skapa nya händelser, exempelvis ”Ring mamma klockan 16 imorgon”. För den som är fast med IOS-kalendern är det här ett bra byte. 

widget

Finns på App Store för 50 kronor


Timepage

Timepage är en annan utmärkt ersättare av IOS-kalendern och visar aktuell information på ett visuellt trevligt sätt. Antalet widgets som följer med är också utan motstycke. Du kan exempelvis se en summering av din dag, vädret och framtida händelser.

widget

Finns på App Store för 50 kronor

Pcalc Lite

Behöver du ofta räkna och tycker det är omständligt att lämna appen du har öppen, leta upp Kalkylator och göra vad du ska innan du hoppar tillbaka? Då kanske en miniräknare i Notiscenter kan vara något. Den kanske bästa miniräknaren/kalkylatorn på IOS är Pcalc, och det finns en Lite-version som är gratis och innehåller en enkel widget för Notiscenter. Behöver du finesser som att räkna binärt eller kan du uppgradera till fullversion.

Pcalc
Du kan växla mellan standardkalkylator och verklig mini-räknare.

Gratis på App Store

Authy

Allt fler sajter använder idag tvåfaktorautentisering för att öka säkerheten och minska risken för att ditt konto hackas. Det är bra, men när olika sajter använder olika tjänster kan du behöva ha flera olika appar för att generera engångskoder. Med Authy kanske du slipper det. Det är en fristående app som fungerar med Facebook, Google, Microsoft, Dropbox och många fler tjänster. Och den har en widget för Notiscenter där du supersnabbt kan få en kod till någon av dina oftast använda konton.

Authy
Foto: SkärmdumpEnkel åtkomst till dina vanligaste loginer.

Gratis på App Store

Så här ser du widgets i IOS

Du kan se dina widgets på två olika sätt i IOS: Låsskrämen och hemskärmen. Båda två fungerar likadant – allt du gör är att svepa från vänster till höger.


Så här lägger du till nya IOS-widgets

Många av dina favoritappar kommer med widgets som visar användbardata. Du behöver dock lägga till dem själv manuellt. Så här går du till väga:

  • Svep in på widgetskärmen.
  • Bläddra sedan längst ner.
  • Under den sista widgeten trycker du på Ändra. Beroende på om din telefon är låst eller inte, behöver du mata in ditt lösenord eller läsa av ditt finger med Touch ID.
  • Nu kommer du se en lista med alla tillgängliga widgets och de aktiva längst upp. Tryck på den röda knappen med ”-”-symbolen för att ta bort de du inte vill ha.
  • Bläddra sedan ner och tryck på den gröna ”+”-knappen för att lägga till din widget.
  • Du kan därefter ändra ordning på dina widgets. Tryck och håll inne på symbolen med tre streck på varandra och dra upp och ner, beroende på hur du vill ha dem.
  • Tryck sedan på Klar längst upp till höger för att spara.