Det dröjde lång tid innan widgets kom till IOS. Med IOS 10 är de lyckligtvis en del av systemet och ett smidigt sätt att få snabba uppgifter om allt från dagsbestyr till kollektivtrafik. Apple själva har försett de inbyggda apparna med widgets, men det finns alternativ som slår dem hårt på fingrarna.

Här är sex stycken från tredjepartsutvecklare som gör samma jobb som Apples, men bättre. Om du inte vet hur man byter ut widgets i IOS 10 finns en smidig guide längst ner.

Yr.no

Yr är en av de bästa väderapparna på IOS på våra breddgrader. Dess widget ger pricksäkra uppdateringar om vad som händer med vädret, just nu. Widgeten är mycket bättre än Apples Väder-app, och är en perfekt kompanjon ifall du tvekar på om du ska gå ut eller inte.

widget

Finns på App Store helt gratis

Google Keep

Anteckningar har fått en hel del bra uppdateringar de senaste åren, men i jämförelse med konkurrensen är appen rätt tråkig rent visuellt. En bra ersättare är Google Keep som gör allt Anteckningar gör – fast mer färgglatt.

Du kan lägga till en visuell touch på dina anteckningar men även etiketter. Tack vare detta kan du snabbt kategorisera din information och nyttja Google Keep som en nästan fullvärdig att-göra-app. Widgeten ger dig dessutom möjlighet att skapa nya anteckningar utan att öppna appen.

widget

Finns på App Store helt gratis

Omnifocus 2

Med IOS kommer Påminnelser, men det är svårt att kalla den för en fullfjädrat "att-göra-app". Ominfocus 2 däremot kan bli din bästa partner när det kommer till att komma ihåg saker. Widgeten ger dig möjlighet att se exakt vad som är schemalagt idag och du kan även lägga till nya i din inbox.

widget

Finns på App Store för 419 kronor

Google Maps

När Apples Kartor släpptes för första gången blev det ramaskri. Appen kunde inte mäta sig med exempelvis Google Maps och även om den blivit bättre är avståndet dem emellan fortfarande milslångt. Att Google Maps dessutom har en klockren widget där du kan se aktuell trafikinformation gör ju det hela inte sämre.

widget

Finns på App Store helt gratis