Att synka musik och poddar direkt till Apple Watch för att kunna lämna Iphone hemma på promenaden eller träningen har alltid varit svårt med Apple Watch. Det går visserligen att synka spellistor från Itunes för att lyssna med trådlösa hörlurar, men till exempel Spotify har lyst med sin frånvaro – enda ljusningen på den fronten är Snowy, som vi har betatestat. Ännu finns den dock inte i officiell version. Inte heller podd-appar har gett oss den möjligheten, förrän nu.

Watchplayer är en app till Apple Watch som låter oss synka podcaster lokalt till klockan för att lyssna via blåtandslurar – eller till och med genom klockans högtalare (det undviker vi helst, men det skadar inte att möjligheten finns).

WatchPlayer

Det ska sägas direkt, appen för Iphone är ingen fröjd för ögat. Den är enkelt utformad men låter oss söka i Itunes-biblioteket eller klistra in länkar till en podd. Det är också härifrån vi synkar poddar till Apple Watch.

Watchplayer hittar tyvärr inte alltid de poddar vi söker från Itunes-biblioteket, men detta ska bli bättre i framtida uppdateringar. Att synka över poddar tar dessutom ett bra tag då det sker över bluetooth.

WatchPlayer
"Fertig". Skaparen bakom Watch Player är tysk, vilket märks här och var i appen.

Nackdelarna till trots är – vi har väntat länge på en liknande app. Nu är Watchplayer här, och den är dessutom gratis!