När vi tänker batteriskal är det svårt att inte tänka på Mophie. Företaget har gjort tjocka batteriskal som förlänger livet på våra smarta telefoner i princip lika länge som Iphone har funnits.

Här testar vi Mophies senaste skapelse, Juice Pack Air. Det är vid första anblick ett rätt traditionellt batteriskal – men som bjuder på en trevlig överraskning. Juice Pack Air kommer i färgerna röd, blå, guld, rosa samt svart, som vi testar här, och finns både till Iphone 7 och 7 Plus. Till Iphone 7 erbjuder batteriskalet lite drygt en full laddning, med effektförluster på vägen borträknade.

Mophie Jucie Pack Air


Till Iphone 7 Plus räcker kapaciteten inte riktigt till en hel laddning. Skalet rymmer 2 420 mAh, medan 7 Plus egna batteri rymmer 2 900 mAh. Det ger dock en rejäl boost till batteriet, Mophie själva hävdar upp till 60 procent extra kraft och 33 timmar total batteritid. Det beror så klart på vad vi använder telefonen till, men vi kan utan problem gå två dagar utan att behöva plugga in under normal användning. 

Mophie Jucie Pack Air

På undersidan finns en mikro usb-port för att ladda batteriet och telefonen. Vi hade hellre sett usb-c, eller varför inte Lightning? Mikro usb-porten stödjer dock både laddning och överföring av data så att vi enkelt kan synka till Itunes eller föra över bilder via sladd till vår dator. Skönt, för skalet är rätt bökigt att ta loss.

Att det inte finns någon Lightning-port gör också att Lightning-lurar blir oanvändbara – trådlöst är det som gäller här. Värt att tänka på är också att det här batteriskalet inte är skyddat mot vatten. Det vattenskydd Iphone 7 har blir inte lika mycket värt, eftersom batteriskalet förmodligen kommer ge upp om du tappar den i vatten.

I övrigt ger Juice Pack Air ett bra skydd för alla delar av telefonen, och har även upphöjda kanter för att skydda skärmen lite bättre.