Din träningspartner

Men det är inte allt. Snowy är lika mycket musikapp som den är träningsapp, och du kan ställa in om du tränar inomhus eller utomhus och ifall du springer eller går. Enligt utvecklaren själv kommer Siri kunna byta låtar åt dig och du ska kunna anpassa henne efter vilken typ av träning du kör. Inget av dessa fungerar dock felfritt i dagsläget.

Men hur är själva gränssnittet i Apple Watch då? Jo, mycket stilrent och enkelt ska det visa sig. Det består av fyra väsentliga flikar:

  • Startsidan där ”Snabbspela” finns nära till hands. Det går även att slå av och på både offlineläget och träningsläge, samt byta spellista.
  • En renodlad musikskärm där du kan starta, pausa och byta låt.
  • En skärm där du får klar överklick över alla låtar på spellistan.
  • En träningsskärm som mäter kaloriförbränning, bpm (slag per minut), hur lång du sprungit eller gått räknat i antingen foot eller meter.
snowy

En stor nackdel, och detta hoppas vi verkligen blir bättre i den slutgiltiga versionen, är själva batteritiden. Snowy slukar nämligen massvis med batteri och den Apple Watch vi testade på (Series 1) dör soppatorskdöden efter bara ett par timmar. Nu kanske detta inte är något större problem egentligen – de flesta av oss orkar nog bara springa någon timme åt gången. Om du tänkt ta med Apple Watch med Snowy till gymmet bör du ha klockan laddad till max innan du går hemifrån, och redo att ladda direkt när du kommer hem.

Buggig men trevlig

Något annat som också stör oss oerhört är hur svårt Apple Watch verkar ha att koppla ihop sig med trådlösa hörlurar som inte är Airpods. Det här är nog inte Snowys fel, men räkna alltså inte med en felfri parkoppling varje gång. För oss tog det ett par försök innan klockan ens hittat hörlurarna av märket Sennheiser, men däremot gick det galant att söka upp de stationära bluetooth-högtalarna i hemmet.

I slutändan tycker vi dock om Snowy väldigt mycket. Appen är fortfarande hyfsat buggig med en hög irritationsmoment, men lovar ändå otroligt gott. Det här kan faktiskt bli den ultimata träningspartnern att ta med till gymmet som både bjuder på musik och träningsmätning. När Snowy släpps i fullversion kommer vi så klart testa appen ännu mer ingående, samt ge ett betyg.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning