Incase Classic Sleeve – finns i mängder av färger

Som namnet antyder – det här är ingenting annat än en klassisk ”sleeve,” ett fodral för Macbook Pro 13 och 15 tum med dragkedja och utan några extra finesser. Dragkedjan är även skyddad inifrån för att inte nöta mot datorn. Fodralet är gjort i neopren – precis som Artwizz variant – men till skillnad från Artwizz hävdar inte Incase att det är vattenavstötande.

Incase

Incase skriver på sin hemsida att Classic Sleeve passar nya Macbook Pro 2016, och visst gör den det, men eftersom den inte är formsydd efter de nya modellerna blir fodralet lite för stort. Det känns lite för sladdrigt helt enkelt. Om vi har dubbelskyddat oss mot stötar och smällar och även använder ett hårt skal runt datorn blir passformen bra, men annars känns det för stort då fodralet från början tillverkades för förra generationens Macbook Pro.

Vi hoppas att Incase bemödar sig med att göra ett nytt fodral specifikt för nya Macbook Pro snart. Fodralet finns åtminstone i fler färger än något annat fodral i testet, nio stycken får vi det till. Och pluspoäng ska också ges för att det har ett bättre stötskydd runt kanterna än Artwizz neopren-fodral.

Namn: Incase Classic Sleeve
Typ: Fodral med dragkedja
Mer information: Incase
Pris: 399 kronor

plus

Många färger.
Stötskydd.
 

minus

För stort för nya Macbook Pro.
 

Betyg: 3 av 5