Woolnut Sleeve – svenskdesignad elegans, men trång!

Från det lilla, svenska företaget Woolnut kommer testets kanske snyggaste fodral till nya Macbook Pro. Sleeven är gjord i vackert, supermjukt läder med en insida av naturlig filt. Det osar av kvalitet här (och prislappen återspeglar det). Till och med förpackningen fodralet kommer i är stiligt utformad.
 

Woolnut

Snyggt och elegant, utan tvekan, men vi har två problem med fodralet. Modellen vi testar är anpassad för Macbook Pro 2016 (finns även till förra generationen). Och fodralet sitter väldigt tajt runt vår 15 tums-Pro, så tajt att vi har svårt att få ut Macbooken när vi väl har tryckt in den där.

Läder är ett naturligt material som kommer töjas ut med tiden, så vi är inte alltför oroliga för det ändå. Under den vecka vi använder fodralet så blir lite, lite lättare för varje dag att få ur datorn. Men det var väldigt kämpigt till en början…

Det andra problemet: Eftersom det är en ”sleeve” utan vare sig blixtlås eller lock förblir datorns ena sida blottad för väder, vind, smuts och andra pryttlar och pinaler som vi kanske har i väskan. Med det i åtanke är det ändå svårt att ogilla fodralet. Den fina kvalitetskänslan tilltalar, och fodralet kommer töjas ut en aning med tiden.

Namn: Woolnut Sleeve
Typ: Sleeve i läder. Finns i brunt och svart.
Mer information: Woolnut
Pris: 790 kronor (13 tum), 890 kronor (15 tum)

plus

Oslagbar kvalitetskänsla.
Snygg.
 

minus

Dyr.
Trångt.

Betyg: 4 av 5