Från budget till lyx och från skalfodral till axelväska – det finns många sätt att ta med sig Macen snyggt, tryggt, och till och med (lite) vattenskyddat.

Av de modeller vi har testat är flera specifikt framtagna för just 2016-modellerna, och alla finns i både 13- och 15-tumsmodell. Letar du fodral till nya Macbook Pro 2016 kan det vara en bra idé att välja ett fodral som är framtagen för just 2016-modellen, åtminstone om det är ett fodral som ska sitta tajt mot datorn. Ett fodral för den äldre Macbook Pro med retina-skärm fungerar ofta, men det kommer inte sitta lika bra runt datorn då 2016-modellerna är tunnare och mindre på både bredd och längd. Hårda skal för Macbook Pro 2015 fungerade däremot inte alls för 2016-modellerna.

Missa inte: Bästa usb-c-dockan till Macbook och Macbook Pro – 7 modeller i stort test

UAG Rugged Case – supertåligt skal för den som är rädd om datorn

Macbook Pros aluminiumchassi må vara relativt tåligt, men repor står det inte så väl emot och att tappa sina dator i golvet är verkligen inte att rekommendera. För den som är lite klumpig av sig, eller ofta använder datorn på utsatta platser, kan det vara värt att investera i ett tåligt skal som detta.

UAG
Foto: Séamus BellamyRugged Case finns både till nuvarande och förra generationens Macbook Pro.

Rugged Case från Urban Armour Gear skyddar, till skillnad från ett tåligt fodral eller ryggsäck, alltid datorn, även när den inte ligger i sin väska. Skalet kan fås i transparent eller gråtonat polykarbonat (plast).

UAG
Foto: Séamus BellamyGott om ventilationshål undertill säkerställer att datorn kan andas fritt.

Väl fastsatt på vår Macbook Pro är det inte helt enkelt att ta loss skalet igen. Det kändes nästan som att vi skulle bryta sönder datorn för att få loss det. Men detta ”dödsgrepp” runt datorn är naturligtvis också anledningen till att Rugged Case skyddar Macen så bra, skalet kommer inte flyga loss om vi råkar tappa datorn i golvet. Rugged Case är till och med militärt tapp-testad (i USA) så att vi kan tappa vår dator med hyfsat gott samvete…

UAG
Foto: Séamus BellamyStötsäkert! Tjocka, gummerade "stötfångare" skyddar Macen när olyckan är framme.

Ett par nackdelar med det smått extrema skyddet är att det blir svårt att öppna datorn med en hand, som vi annars är vana att göra. Vi var tvungna att trycka på stötskydden på vardera sida för att ens kunna öppna locket. Dessutom gör det datorn (ännu) tyngre, bara skalet väger 323 gram.

Bra köpUAG Rugged Case inte är ett skal för alla. För den som bara använder sin dator på skrivbord, kafébord eller hemma i soffan är det helt enkelt inte värt besväret. För den som däremot utsätter sin dator för orimligt mycket stryk i jobb eller fritid är det bara att slå till. Då är ett svåröppnat lock ett litet pris att betala.

Översättning: Samuel Nyberg

Namn: Urban Armour Gear Rugged Case
Typ: Heltäckande skal som ger extra skydd. Finns för Macbook Pro 13 tum och 15 tum, både för tredje och senaste fjärde generationen. Även Macbook 12 tum. 
Mer information: UAG
Pris: 699 kronor

plus

Robust
Håller locket stängt vid fall

minus

Svårhanterligt
Något tungt

Betyg: 4 av 5