Apple TV är en riktigt bra maskin. Nackdelen är att det inbyggda minnet reserverats för operativsystemet, appar och mediafiler. Det skapar problem för den som vill titta på egna filer, exempelvis semestervideon eller filmen om förra årets julfirande.

Det finns en hel del lösningar och vi guidar dig hur du kommer igång.

Airplay

Det enklaste, och kanske mest uppenbara, är Airplay. Förutom att streama de mediafiler du har på din IOS-enhet eller Mac kan Airplay även streama videos från olika hemsidor och appar utan några problem. I IOS 10 letar du bara upp den fil du vill titta på, sveper upp kontrollcenter från botten av din telefon och sveper sedan en gång till – fast till höger. Då kommer du till kontrollmenyn för media. Längst ner står det som standard ”Iphone” men om du väljer pilen till höger kan du byta till andra enheter. I detta fallet Apple TV.

När du väl valt Apple TV spelar du upp videon och efter ett par sekunder bör den synas på din tv-skärm.

air

Det är något krångligare på Mac OS och upplevelsen är inte alltid bra. Om det inte rör sig om en Quicktime-kompatibel videofil är du begränsad till att spegla hela din Macs skärm på din Apple TV. Och eftersom hela din skärm speglas buffrar videofilen inte på samma sätt som på en IOS-enhet. Räkna med andra ord med viss fördröjning och synkroniseringsproblem, speciellt i videos av högre kvalitet.

Om du däremot har en Quicktime-kompatibel videofil öppnar du den i Quicktime och väljer Airplay-knappen som syns vid mediakontrollerna. Välj därefter Apple TV och bufferfunktionen ska fungera likadant som på IOS.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning