År 1997 övervägde Apple att bygga ett ”Apple Café” – en plats där personer kunde äta, ta en kopp kaffe, göra affärer och använda sin dator i "en futuristisk miljö". Företagets plan var att gå ihop med Mega Bytes där Apple kunde licensiera sitt namn och varumärke, skriver Macrumors.

En av personerna som jobbade på projektet var före detta Disney-anställda Tony Christopher. Hans uppgift var att ta fram ett koncept och i en intervju med Fast Company, delade han med sig av bilder på hur kafét kunde sett ut om det blev verklighet.

kaffe
Foto: Landmark Entertainment Group

Tydligen var även Steve Jobs högst inblandad. Han kom tillbaka till Apple samma år och var den som valde Tony Christopher och hans team. Anledningen var deras erfarenhet av att bygga unika butiksytor.

Som du ser på bilden nedan var varje bord försedd med en dator. Här kunde gästerna beställa mat, kolla på film, designa hemsidor, surfa på nätet och koppla av med ett tv-spel. Hela idén med kafét var också att sälja Apple-produkter till kunder – något som vidareutvecklats till de Apple Store-butiker vi är vana vid idag. 

kaffe
Foto: Landmark Entertainment Group

Arbetet kom så långt att en hemsida som gjorde reklam för kommande kaféer skapats. Apple hade planer på att öppna i Paris, London, Tokyo, New York och Sydney med flaggskeppet i Los Angeles. Men som bekant gick det aldrig så långt.

Hade du velat ta en kaffe i ett Apple Café?